Соларни панели на задниот дел на паметен телефон, тоа е идејата на Xiaomi

Panel surya di bagian belakang smartphone, itulah gagasan Xiaomi

Xiaomi и вашиот паметен телефон со соларни панели

Xiaomi, како и другите кинески производители, има доволно капацитет да експериментира и тестира колку решенија се сметаат за удобни. Каталогот на мобилни телефони е многу обемен, така што интегрирањето на одредени решенија во неколку не им штети на останатите. Можеби, да за нивните економски резултати, но тие ќе знаат подобро што ги интересира и што може или не би можеле.

Она што го знаеме е дека неговата последна идеја, која тој ја патентираше преку WIPO (Светска канцеларија за интелектуална сопственост), е паметен телефон кој има соларен панел на грб. Со други зборови, телефон што заедно со предниот екран интегрира модул кој е во состојба да фати сончево зрачење за подоцнежна употреба.

Со тој панел, телефонот ќе стане можност да произведе своја енергија и наполнете ја внатрешната батерија. Спроведен процес со користење на сончево зрачење. Но, бидете внимателни, нема потреба да го напуштате терминалот со полно сонце. Тогаш знаеме што се случи, и не е чудно ако некој дојде да се жали дека не само што не се полни, туку телефонот се топи или гори.

Ваквото решение е интересно, иако засега е само патент. Прво, затоа што не мора да носите надворешна батерија секогаш нагоре. Особено во деновите кога знаете дека ќе бидете слободни со часови и силно ќе го користите уредот. Второ, затоа што ова е добар метод за производство на зелена енергија.

Се разбира, над колку добро звучи, има предизвици што треба да се надминат. Бидејќи уредите со соларни панели не се нови. Постојат надворешни батерии, калкулатори, тастатури, дури и домови со соларни панели за мобилни телефони … па, зошто да не направите вакви работи порано?

Соларни панели на задниот дел на паметен телефон, тоа е идејата за Xiaomi 1

Тековната технологија не дозволува многу високи оптоварувања. На пример, на надворешни батерии со соларни панели, процентот на соларно полнење што тие можат да го направат се движи од 20% до 30%. Ова го прави уредот со мала моќност, како тастатура, има смисла. Но, во повеќе барани производи, сè се менува. Затоа, ако се сретнете со пантелата, ќе видиме како носивост може да се постигне Xiaomi.

Xiaomi има нова преносна батерија на Redmi и цената е многу ефтина, затоа сакате да или да

Можеби ве интересира …

Xiaomi има нова преносна батерија на Redmi и цената е многу ефтина, затоа сакате да или да

Ние го сметаме здраво за готово дека нема да биде можно да се постигне 0 до 100% во прифатлив временски период, но доколку за тоа време уредот не се користи може да обезбеди 10% или 15% од вкупната автономија може да биде голем напредок, или барем оној што корисно Затоа што понекогаш, тој мал процент е она што треба да го завршиме денот со солвентност.

Сепак, ќе видиме како истекуваат сите овие патенти. Можеби тоа е само начин да се обезбеди нешто за иднината или можни предлози од други производители.