Сони и Јамаха претставуваат автономни возови за превоз на туристи

Сони и Јамаха повеќе од 10 години работат на нов концепт на автономни автомобили што може да биде многу профитабилно во иднина: туристички превоз во големите градови, тематски паркови, изложби и конвенции. Тие веќе имаат Sony SC-1, автономен воз за превоз на туристи.

Можеме да го наречеме и такси во заедницата или микробус, но Sony сака да го нарече социјален воз. Тоа е, мало возило дизајнирано за превоз на мала група луѓе (особено туристи, директори, семејства, итн.)

Социјалниот концепт се применува овде затоа што столици формираат круг што ги поканува патниците да разговараат едни со други или да уживате во турнеја на која ќе има 5 телевизори (Сони, се разбира), вклучително и во возилото.

Sony XF75 е 4K телевизор со HDR насочен кон најпребирливата јавност. Овозможува одличен квалитет на дисплејот и опремено е со Android TV како оперативен систем, нешто што овозможува привлечни опции за корисниците. Овде можете да ја прочитате анализата.

Јамаха е одговорен за производство на мотории други технологии поврзани со автомобили без возачи. Автономниот вагон на Sony SC-1 има неколку камери кои ја детектираат околината, како и ултразвучни сензори и радарски систем LiDAR. За да се зголеми безбедноста, сите четири тркала имаат хидраулични сопирачки.

Е рекреативни возила до 5 лица, и затоа максималната брзина ќе достигне само 19 км на час. Нема да циркулира на патот, но идејата е да се користат во приватни додатоци тематски паркови, турнеи, изложби, конвенции, парковиитн.

Sony ќе се грижи за внатрешноста на возилото. Willе биде опремено со 4 55-инчни 4K телевизори кои ќе прикажат информации за местото каде автономен туристички воз. Исто така, има 49-инчен 4K телевизор со надворешни слики снимени од камерата на возилото, заедно со допир на зголемена реалност. Ако се запрашате, не, тоа нема да ја вклучи конзолата PlayStation …

Погон за слики

Acciona им овозможува 30 минути бесплатно на сите нови корисници на апликацијата Motosharing. Потребно е само да се регистрирате со валидни документи за да уживате во мобилност со електричен мотор во вашиот град.

Тој Автономна корпа на Sony SC-1 ќе биде подготвено “во оваа фискална 2019 година“, според самото„ Сони “, што значи секој ден помеѓу денес и март 2020 година. Недалеку … Кога кружите во приватна приврзаност, нема да доживеете проблеми при добивање соодветни дозволи.

Првиот прототип е завршен. Сони објави дека тие го тестирале на секундарниот пат пред фактурата на Окинава, заедница од 160 острови во јужна Јапонија.