Сони ќе го открие дизајнот PS5 со својот нов патент

Sony ќе го открие дизајнот PS5 со својот нов патент 1

Sony ќе го открие дизајнот PS5 со својот нов патент 1

Во овој момент од играта, веќе имаме доволно детали од техничките аспекти Следната конзола на Sony, кој ќе го носи името PS5Сепак, патентот може да ни ги открие физичките аспекти што треба да бидат во сопственост.

Поврзана белешка: Сони покажува јачина на PS5

Јапонските компании соодветно се регистрираа во мај оваа година; Документот зборува за електронски уреди, еден вид конзола со дизајн “V”, можеби упатување на бројот пет.

Тие, исто така, ги истакнаа многуте пристаништа и копчињата во шемата, покрај тоа што може да биде подобрен систем за вентилација, да одговорат на видео игри со многу графики.

Најновите гласини за PS5, засновани на наводна е-пошта што протекоа од областа на маркетингот на Sony, сугерираат дека таа ќе биде објавена во февруари 2020 година, датум што ќе се совпадне со настанот „State of Play“, каде што марката нуди новости за „Екосистемот на PlayStation“.

Сега, важно е да се каже дека фабричките патенти не секогаш се реализираат, но тие даваат индиции за тоа што мислат за иднината.

Можеби ве интересира: PlayStation може да порасне во цената, предупредува Sony