Сопственикот на Тесла вметна чип што служеше да го отвори во раката

Pemilik Tesla menanamkan chip yang berfungsi untuk membukanya di lengannya

Се сеќавате на сите филмови каде луѓето ставаат чипови во телото со цел, процесот беше дел од нешто познато како био-хакирање и секој пат кога станува се повеќе релевантен низ целиот свет. Сега, Ами ДД, сопственик на Tesla Model 3, Тој го зеде чипот од клучот користен за отворање на автомобилот и го вгради во раката.

Ние исто така препорачуваме: Благодарение на 3Д отпечатениот јајник, стерилен женски глушец има потомство

Овој чип познат како РФИД (Идентификација на радиофреквенција) и целта на оваа технологија е да се испрати идентитетот на некој предмет до превозникот. Во овој случај, чипот доаѓа со кредитна картичка. Ами е развивач и стана славна пред извесно време заради ова Всадени се и други слични чипови да ја отвори вратата на вашиот дом.

Сега му се случило дека е добра идеја да го сториме тоа со неговиот Tesla Model 3. Имплантот е со големина на Lego Stormtrooper, и за да го ослободи, Ами мора да ја стопи картата за да стане кисела.

За жал, програмер објасни дека обемот на чипот не е многу добар и тој мора да биде доволно близу до неговиот автомобил да реагира.

Важно е за сето ова е што во иднина дефинитивно ќе вметнеме чипови како наши лични карти или нашите банкарски картички за да можеме да плаќаме безбедно. Без сомнение, обемот на био-хакирање може да биде многу голем.

Еве неколку видеа на Ами ДД каде можете да го видите процесот што го следи за да го добие својот чип на Тесла РФИД. Во секој случај, овој авантуристички дневник е достапен на Хакдеј.