Спорот ја започна функцијата за пренесување Go Live во текот на овој месец

Perselisihan meluncurkan fitur Go Live streaming bulan ini

Проследувајте до сите ваши пријатели на Discord со новата функција Go Live.

Discord ќе воведе нови функции што можат да бидат од голема корист за обожавателите кои уживаат во живо.

Платформата за разговори ќе ја започне функцијата Go Live овој месец, што им овозможува на корисниците да пренесат игра до 10 пријатели на нивниот сервер додека разговараат преку говорни канали. Наменет како начин да се канализира чувството на старо училиште да се дружи на каучот и да игра игри со пријателите, ова ќе понуди едноставни поставки и стриминг за сите да уживаат.

Идејата е Go Go да преземе еден клик за да се постави така што секој може лесно да учествува. Пријателите можат да го следат вашиот поток од каде било преку апликација за десктоп или прелистувач, при што мобилната публика доаѓа подоцна оваа година. Go Live е исто така оптимизиран за стриминг со мало влијание врз перформансите на вашата игра.

Клиентите на Nitro Classic ќе можат да пренесат видеа до 1080p на 60 fps, а корисниците на Niteo ќе добијат квалитет до 4K и 60 fps. Корисниците можат да започнат со користење на GoLive кога ќе започне со започнување на 15 август. Ова треба да стигне до сите корисници за две недели.

Спорот ја стартува функцијата Go Live streaming овој месец 1

Во меѓувреме, секогаш има Миксер за сите ваши потреби за стриминг, или Twitch – но се чини дека многу „кул“ гужви би можеле да го погодат Миксерот во блиска иднина.

Водена од хорор, виножито-шеќер-пиксели-брзање и видео игри, Бретања е постар уредник во Shacknews кој живее со надреализам и ултра насилство. Следете го на Твитер @ MolotovCupcake и видете го неговото портфолио за повеќе информации. Како што еднаш рече неверојатен стрелец, полуди!