Страшни 101 хитови на Кикстартер, надминувајќи го голот на $ 50,000 скоро веднаш

The Wonderful 101 Remastered Kickstarter

По неколку упатства во текот на изминатата недела, Платинум игри донесе 101 убава за Kickstarter. The Wonderful 101: Remastered е првиот обид на студиото во самото објавување, а финансиската поддршка од Kickstarter ќе се искористи за да се донесе играта во Nintendo Switch, а доколку се постигнат стрии, PS4 и Steam.

Прекрасниот 101 Kickstarter ја исполнува целта од 50.010 долари скоро веднаш. За време на пишувањето, овој проект вреди само ветено 300.000 УСД и продолжува да расте. Досега, проектот ја постигна својата цел да ја донесе играта на Steam, и е на пат кон целта од 500,000 американски долари да ја донесе на PS4.

ИСТО: Daemon x Machina ќе се појави наскоро на компјутер

За оние кои не се запознати со „The Wonderful 101“, ова е „акција акција“ што ве тера да го контролирате целиот тим на херои одеднаш. Оваа игра прв пат излезе на Wii U во 2013 година. За жал, малата корисничка база на конзолата значеше дека не многу гејмери ​​имаат шанса да ја играат титулата.

Обединете се на Kickstarter и ајде да го направиме The Wonderful 101: Remastering reality!# АЛФОР101 # Платина4 #Kickstarter https://t.co/5i8iwBiL9K pic.twitter.com/ZnHLJDnKlk

– PlatinumGames Inc. (@platinumgames) 3 февруари 2020 година

Според прашањата на Kickstarter, PlatinumGames го регенерирал Прекрасниот 101 со благослов на Нинтендо. За жал, планира да ја преобличи Неверојатната 101 година ја престигна неодамнешната инвестиција на Тенсент, поради што студиото се однесе во Kickstarter да ги собере парите потребни за објавување на играта.

Постојат голем број на подароци за поддршка, вклучително и да имате чудовиште на „Хидеки Камија“, а потоа да ве блокираат на ниво од 100 американски долари.За повеќето приврзаници, најважното ниво е 36 долари, што ви дава дигитална копија на играта, и 41 американски долари, што купува физичка копија на Прекрасно 101.

Kickstarter не даде одреден датум кога The Wonderful 101: Remastered ќе биде објавен. Само нивото на игра ја наведува проценетата достава за април 2020 година, што значи дека приврзаниците можат да го имаат The Wonderful 101 во свои раце наскоро после два месеци.