Судбина 2: Крстот зачувување доаѓа на крајот на август, верзијата на пареа нема да биде далеку зад

Destiny 2: Cross Save Datang Akhir Agustus, Versi Steam Tidak Akan Jauh Di Belakang 1

Кога Destiny 2 беше пуштен на компјутер на крајот на својата прва година, Guardians се надеваа дека Bungie еден ден ќе додаде можност да ги премести своите карактери (и целата опрема што ја имаа) на други платформи на Destiny. По долго чекање – уште една година – тие наскоро ќе можат да го сторат. Заедно со отворањето на претстојната експанзија на Shadowkeep, Бунги објави дека ќе дојде спасување на крстот – но не се споменува кога. Сега конечно имаме датум за можности: 21 август.

Во неговата Најнови неделни блогови, Бунги одредува кога ќе успее неговата способност Cross Save. Кога оваа одлика ќе живее во живо, ќе можете да поврзете една сметка на Destiny 2 помеѓу повеќе платформи и да пристапите до своите три карактери до сите нив. Бунџи, исто така, даде нови информации за пренесување на верзијата на компјутер од тековниот дом, Battle.net, на Steam, но тоа се случи малку подоцна.

Бунџи претходно даде малку информации за тоа како би функционирале заштедите. Можете слободно да го преместите вашиот карактер помеѓу платформите со Destiny 2: New Light, претстојната бесплатна игра за верзија на содржината од првата година на Destiny. Сепак, ако сакате да играте Shadowkeep или нешто од Forsaken и годишните картички за предавање кои а потоа, мора да го купите на платформата каде што се преселивте. Елементи како што се Сребрена, премиум валута на Destiny 2, остануваат на платформата каде што беа купени. Среброто е поврзано со вашиот карактер, така што ако имате Сребро на друга платформа или различен збир на карактери, нема да можете да пристапите до него.

Како што напиша Бунџи во својата книга крсти спаси ЧППКако и да е, треба да донесете голем број на одлуки ако сте играле Судбина 2 на повеќе од една платформа. Кога ќе овозможите вкрстување, мора да изберете која сметка да ја зачувате – можете да направите достапен само еден знак на сите платформи. За жал, тоа значи дека не можете да го комбинирате, да речеме, вашиот Хантер од вашата PS4 сметка со Titan што играте на вашиот компјутер и вашиот Warlock од Xbox One. Мора да користите PS4, компјутер или Xbox сметка за да зачувате крст.

Ова не значи дека другите ликови ги нема засекогаш. Бунги рече во ЧПП со кои можете да го оневозможите зачувувањето на крстот, што ќе ви овозможи пристап до знаците што ги имате на оригиналната индивидуална платформа. Сепак, потребни се 90 дена за повторно да бидат достапни ликовите. „Оваа политика постои за да се спречат активности како што се обновување на сметки од други играчи“, напиша Бунџи.

Bungie, исто така, даде неколку нови детали за компјутерската верзија на Destiny 2. Како што беше најавено со Shadowkeep, Destiny 2 се пресели од лансирањето на Активизија, Battle.net и на Steam, нешто што требаше да се случи заедно со изданието за проширување. Бунги неодамна објави дека ќе го одложи проширувањето од датумот на објавување во септември до 1 октомври, а потегот од Battle.net кон Steam исто така беше одложен. Сепак, почнувајќи од 20 август, корисниците на компјутер можат да започнат да ги поврзуваат своите сметки помеѓу Battle.net и Steam за да ја олеснат транзицијата.

Во неговата Компјутер се движи ЧПП, Бунги објасни дека ќе добиете еднократен трансфер од Battle.net во Steam што ќе земе сè што сте купиле со вас – вклучувајќи ги и сите содржини на игри и целото сребро што сте го купиле, исто така.