Судбина 2 Префрлете се на Free-to-play и Heads for Steam [Updated]

Destiny 2 Beralih ke Free-to-play dan Heads for Steam [Updated]

Бунџи организираше специјален поток посветен на иднината на Судбината 2, каде тие го претставија претстојниот додаток на Shadowkeep и го потврдија преминот од основното издание на титулата во модел на бесплатна игра.

Ажурирајте: Програмерите најавија дека опцијата за зачувување ќе биде достапна на PlayStation 4 од самиот почеток. Сите други информации од оваа вест и од вестите за Shadowkeep беа официјално потврдени за време на презентацијата во живо.

Судбина 2 Префрлете се на Free-to-play и Heads for Steam [Updated] - слика # 1

Замената на Судбината 2 на моделот за бесплатна игра е наменета да го искушува играчот да ја тестира титулата.

Оригинални новости

Денес во 10 часот, ПТ Бунги ќе одржи специјален поток посветен на Судбина 2. Поради грешката направена од Engadget, која малку предвреме објави резиме на целата конференција, веќе знаевме што да очекуваме од овој настан.

Со планирано ослободување Стражарска сенка на 17 септември годинава, основната верзија на играта ќе го промени своето име во Судбина 2: Нова светлина и префрлете се на модели за бесплатни игри. Бесплатното издание на насловот е објавување на целата содржина во првата година, вклучително и модата, задачите и наградите. Промените во моделот се дизајнирани да бидат интересни 2 играчи на други популарни бесплатни титули како што се Fortnite: Battle Royale to the Судбина.

Со промена на моделот, компјутерската верзија на играта ќе биде пренесена од Battle.net во Steam. Креаторот ќе му даде можност на актуелниот играч да ги пренесе сите купени напредувања и дополнувања на новото издание во моментот на објавување на насловот на платформата Valve. Играта исто така ќе добие поддршка за зачувување меѓу персоналните компјутери, Xbox One и Google Stadia. Оваа опција, барем на почетокот, нема да биде достапна на Судбина 2 на PlayStation 4.

Програмерите сакаат да ја направат играта колку што е можно повеќе на компјутер и конзола, па во тоа време Судбина 2 префрлете се на моделот што не игра, ексклузивната содржина за секоја платформа ќе престане да се појавува. Без оглед каде играме, можеме да откриеме дека ќе ја добиеме истата работа во исто време како и другите корисници.