Суштество во добро преглед: зандана ползи … игра со pinball?

Ulasan Creature in the Well: game dungeon crawling ... pinball? 1

Суштество во добро преглед: зандана ползи ... игра со pinball? 2

Откривањето на она што е во собата до подземниот ползивец е секогаш привлечна причина да продолжиме понатаму. Кој знае што стои зад таа врата?

Секој чекор понатаму во длабочините може да значи нови загатки, неочекувани битки со чудовишта, па дури и богатство. Суштества во бунаротНовите инди игри што доаѓаат на Switch, Windows PC и Xbox One на 6 септември додаваат кинетички допир во жанрот. Наместо да се пробиваат и пробиваат разни чудовишта, секоја нова просторија која се наоѓа во играта е електрична загатка инспирирана од pinball. Јас го користам моето оружје за да скокам енергетска топка околу мала соба во искуство што се чувствува повеќе како Збег од Легендата на Зелда.

Играм како Бот-Ц, антички робот во обид да запрам масовна бура од уништување на мал град. За да го направите ова, морав да користам временска машина која долго време беше неактивна за да ја вклучам назад. Додека ја истражував напуштената сала во комплексот, се исмевав од едно големо и храбро суштество кое живееше во нејзините темни длабочини. Како што научив повеќе за себе и за природата на машината, суштеството ме проколна и ме обидува да ме исплаши. Многу често, дури и ме влечеа во мрачен лавиринт и морав да ги тргнам неговите напади.

Иако ова звучи како типична приказна за хакирање и цртање, скоро сè друго е дел од жанрот што досега не сум го искусил. Надвор од титуларното суштество, нема друг непријател што мора да се борам кога ќе ја поминам просторијата за временска машина. Наместо тоа, секоја соба е мала кинетичка загатка што мора да ја решам за да се придвижам напред.

И целата таа област е наредена како машина за pinball. Целта е да се погоди енергетската топка околу стратешки поставениот уред кој се наоѓа во секоја просторија. Секојпат кога секоја машина е удрена, апсорбира енергија од топката, која потоа ја испраќа топката бие во спротивна насока. Удирање на секоја алатка доволно пати целосно го зајакнува, и ја отстранува од играта додека му дава енергија на мојот лик во процесот. Загатката е расчистена откако ќе ја стартувам секоја машина. Енергијата што ја собирам од секоја загатка се користи за отворање врати што ми овозможуваат да се фрлам подлабоко во комплексот.

Некои простории се едноставни, а јас само треба да ја притиснам секоја алатка за да ја исчистам. Добро поставениот замав може да затропа една топка низ собата што влегува во секоја машина на начин на кој се чувствува задоволително. Другите делови бараат прецизно тајминг или брзо рефлекси за да избегнат напади од други автономни машини. Опкружувањето отсекогаш бил мојот непријател, а не чудовиште. Сега тоа е единствениот чудовиште, но знаете што мислам.

Најзабавната и предизвикувачка област е просторијата загатки што бара вистинска цел да ги достигнеме сите цели во просторијата по одреден редослед, или во ограничено време. Оваа предизвикувачка област е најинтересна и треба време да научам каде треба да стојам и како треба да ја удрам топката за да добијам вистински агол за да го надминам секој предизвик. Овој обид е сразмерен само за постигнување на голови што удрат токму кој го погодува сè на место

Ритам игра

Како и да е, не мора да се исчисти секоја просторија, што може да биде олеснување ако не сакате да си го заматите мозокот во една од најтешките загатки. Ако оставам простор за подоцна, таа ќе биде обележана на мојата карта како нецелосна. Ако мојата енергија е слаба, можам лесно да се вратам во сложувалката за да се обидам повторно од главниот центар на играта.

Дизајнот на секоја област на игра станува целосен круг кога суштеството ме влече во машината за „шеф тепачки“. обложување со влегувањето на суштеството.

Сè уште морав да удрам во низа пречки на ист начин како што направив во друга просторија. Разликата е во тоа што многу од овие машини претставуваат неколку видови на опасност за мене, како што е вклучување на мојата топка и директно удирање кон мене. Ова бара од мене да се одмаздам ​​како опасен тениски натпревар, сè додека уредот не биде поразен. Други механички опасности може да го запалат теренот или да предизвикаат експлозија ако случајно удрам во погрешен мотор. И сето тоа се случи кога суштеството ми испрати топка енергија што морав да ја уништам со мојот сопствен напад. Овој спор може да биде интензивен, затоа што честопати се обидувам да избегнувам напади додека истовремено се обидувам да решам загатки.

Роботи во просторија што личи на поклопна плоча Лет училиште

Суштества во бунарот играј како да нема други хакери и цртаци на кои наидов. Има познати стапици, како на пример наоѓање скриени простории, откривање на нова облека, па дури и пронаоѓање на зачудувачки ново оружје. Но, јас не ја користам мојата сјајна нова секира за да ги победам потешките непријатели, наместо тоа, ја користам подобро во решавањето сложени кинетички загатки. Затоа што новото оружје не ја подобрува мојата статистика, тие нудат уникатни простории како забавување на времето за да ми дозволат да имам за цел подобро со снимки. Ова е паметен начин за заживување на нов жанр кој понекогаш се чувствува многу уморен.

Најголем предизвик се претстави Суштества во бунарот не беше единствениот непријател кој ме шегуваше низ целата игра, тоа беше загатка што го опкружуваше. Од мене не се бара да се борам посилно кога ќе влезам во игра, но мислам попаметно. Додека Суштества во бунарот изгледа како игра која ќе ја тестира мојата сила, напротив ја тестира мојата интелигенција.

Темно, малку смешно и обезбедува загатки кои се позадоволувачки за решавање отколку да ги порази стандардните чудовишта за подземни истражувања.

Суштества во бунарот ќе биде објавен на 6 септември за Switch, Xbox One и Windows PC. Оваа игра се разгледува со користење на последниот „мало“ парен код, обезбеден од Факултетот за летање. Ти можеш да најдеш Дополнителни информации за етичката политика на Полигон овде.