Сè што знаеме за играта за опстанок на опсидијан, која се намали, е основано

Сè што знаеме за играта за опстанок на опсидијан, која се намали, е основано

По неговото отворање на X019 во Лондон, претстојната игра за опстанок на опсидијан Grounded беше лансирана на Steam Early Access пред целосно објавување. Основана е игра далеку поразлична од она што го очекуваат играчите од „Obsidian“, која е позната по своите епски RPG. Исто така, тоа беше првата нова IP што излезе од Obsidian откако Мајкрософт го стекна студиото во 2018 година. Конкретните детали за претстојните игри се сè уште оскудни, но нов список на Пареа потенцирајте што можат да очекуваат играчите од Grounded.

Што е основан опсесијан?

Во наједноставни термини, Grounded е игра за опстанок од четири играчи што може да се игра или од перспектива на прва личност или од трето лице. Играчите мора да соберат ресурси, а потоа да ги користат за да направат засолниште, опрема и храна за да преживеат. Трејлерот откриен за Grounded покажувајќи систем на градење кој изгледа многу сличен на оној пронајден во Fortnite.

Она што го прави основаниот поинтересен е аранжманот. На Земјата, играте како минијатурен лик што се смалува до големината на инсектот, како во Мед, јас ги намалив децата. Наместо да се обидете да преживеете во напуштена пустина или туѓа планета како во многу игри за опстанок, ќе се борите низ обични дворови од една сосема нова перспектива.

Кога ќе биде достапен заземениот?

Grounded првпат беше објавен за објавувањето на пролетта 2020. Не е целосно јасно дали започнувањето на играта Steam Early Access ќе го погоди прозорецот за лансирање, но се чини дека е многу веројатно. Целосниот датум на објавување е уште помалку комплетен во овој момент. На страницата за игри Steam, Obsidian покажува колку е тешко да се одреди датумот на објавување за играта на почетокот на процесот, и вели само дека планира да го објави The Grounded околу 2021 година.

Сè што знаеме за играта за опстанок на опсидијан, која се сруши врз основа 1

Слика преку опсидијан

Кои карактеристики ќе бидат достапни во започнувањето на раниот пристап на Grounded’s Early Access?

Според Obsidian, околу 20% од целосните заземни кампањи ќе бидат достапни кога играта ќе влезе во раниот пристап. Занаетчиството и изградбата на бази ќе работат со ограничен капацитет, при што првите две нивоа на оружје и оклоп се достапни. Играчите можат да истражат три биоми, наречени ливади, огради и магла. Theе бидат во игра најмалку 10 различни инсекти, со опционален режим на арахнофобија. Онлајн режими за сингл плеер и ко-оп ќе бидат достапни веднаш штом играта ќе влезе во раниот пристап.

Поврзано: Не, Мајкрософт не го присилува опсесиан да заземјува

Што ќе се додаде на „Засновано“ за време на раниот пристап?

Obsidian планира да направи многу промени во Grounded за време на раниот пристап. Покрај комплетирање на режимот на приказни, инвеститорот ќе додаде повеќе инсекти, околината и ќе направи рецепти. Обсидијан, исто така, рече дека ќе додаде „дополнителни функции и ажуриран систем за подобрување на целото искуство“, што се чини дека ќе им даде многу простор да вклучат повратни информации од вентилаторот пред целосното засновање на верзијата.

Сè што знаеме за играта за опстанок на опсидијан, која се намали 2)

Слика преку опсидијан

На кои платформи ќе биде достапен Основниот?

Grounded е поставено да биде објавено на компјутер и Xbox One. За време на периодот на преглед, ова ќе биде достапно на Steam Early Access и програмата Xbox Insider. Основа ќе биде дел од Xbox Game Pass на Xbox One и PC. Она што не е целосно јасно е дали целосната верзија и верзијата со преглед ќе имаат истовремено лансирање на сите платформи. Објавување на страница за пареа за основа Веб-страница за опсидијан само рече дека „вестите за Основана во продавницата на Мајкрософт и Xbox Продавницата ќе бидат објавени подоцна“.