Сè што треба да знаете за Мастерс-турнеја во Хартстон, Сеул – Графика за апликација

Dot Esports

Овој викенд, Основно огниште Мастерс турнејата се враќа и ќе се емитува во живо од Сеул, Јужна Кореја.

Мастерс турнејата ќе се одржи од 16-17 август и играчите ќе можат да ја следат низ целиот свет. Времето на започнување за првиот и вториот ден е во 20 часот КТ. Третиот ден ќе започне прилично бавно во 9 часот по полноќ.

Поканети се повеќе од 350 играчи да се натпреваруваат на гостувањето во Мастерс во Сеул. Играчите мелат безброј игри со највисоко ниво Основно огниште во текот на целата година да се подготвиме за настанот на Мастерс турнеја. За време на Мастерс турнејата, играчите ќе го следат формат на Специјалисти.

Натпреварот во Специјалист формат ќе биде најдобра од три серии. Единствените натпревари кои не се најдобри од три се полуфиналето и финалето, кои се најдобри од петте серии. Ова значи дека со исклучок на финалето и полуфиналето, натпреварувачите кои победуваат на два од трите натпревари напредуваат.

И двајцата играчи ќе започнат со нивната главна палуба. После секој натпревар, играчите можат да се префрлат на секундарно или терциерно палуба. Играчите имаат можност да бранат и со главната палуба. Палубата мора да биде од иста класа. Погледнете ја табелата подолу за визуелна претстава за тоа што се очекува од играчите во врска со нивните основни, секундарни и терциерни палуби.

Сè што треба да знаете за Мастерс-турнеја во Hearthstone, Сеул - Графит за апликација 1Слика преку забава со Blizzard

Првиот ден од настанот ќе учествува на седум швајцарски рунди. Вториот ден ќе имаат играчи со четири или повеќе натпревари кои победуваат преку пет кола на Швајцарија. Најдобрите осум играчи потоа напредуваат во двојниот формат на турнирите во двојки и ги играат своите први кола. Тоа значи дека се што треба да се направи на третиот ден е да се вратат најдобрите осум играчи за да го завршат турнирот.

Ако гледањето е конкурентно Основно огниште не вашиот проблем, но уживате во бесплатниот пакет со картички, сепак треба да ги слушате Twitch Drops. Емитуваната посета на Сеул Мастерс на Твич периодично ќе ги наградува играчите со пакети ако се поврзани нивните сметки Twitch и Battle.net. Можете да дознаете како да ги поврзете вашите сметки Battle.net и Twitch овде. Погледнете го мајсторот во Сеул овој викенд Arthитнички камен официјален канал Твич.