Сè што треба да знаете за Потрошувачките материјали со стакло во Fortnite

Сè што треба да знаете за Потрошувачките материјали со стакло во Fortnite

Ажурирање на содржина v10.10 носи „Glitched Consumables“ што им овозможува на играчите да користат разни артикли од претходната сезона.

Сезоната X на Fortnite е сè за мешавината на сегашноста, минатото и иднината. Тоа v10.10 Ажурирања на содржини продолжи да ја следи оваа тема затоа што играчите се добредојдени со нови промени на картата како што е Фудбалскиот стадион.

Настрана од вистинските големи промени како „Junk Rift“, Еп, исто така, додаде и „Потрошни потрошни материјали“.„Иако на почетокот можеби звучи малку комплицирано или загрижувачко, можеме да ве увериме дека нивното пристигнување е прилично едноставно (но добредојде).

Кои се потрошни потрошни материјали во сезоната X?

Сè што треба да знаете за Потрошувачките материјали со стакло во Fortnite 1Дали е ова Епл или печурка … или Хоп Рок?

Потрошувачки материјали со стакло во основа ги уништуваат здравствените и копнените штитови како јаболка во една ставка што се појавува. Како што Сезоната X следи приказна каде се судираат временските рамки, колекциите од претходните сезони спаѓаат во тековната мапа.

Многу производи за широка потрошувачка, како што се кокос и јаболка, сè уште се достапни на друго место, но потрошниот материјал со стакло, исто така, ги враќа старите омилени производи. Хоп Рок, Паприка и Сенд Стоунс се вратија од Вулк за да го уништат светот повторно!

Еве целосен список на можни потрошни материјали со стакло што може да ги најдете:

  • Јаболка – 5 здравје
  • Печурка – 5 штит
  • Кокос – 5 здравје или штит
  • Paprika – Ја зголемува брзината на движење на играчот
  • Хоп Рок – Намалување на ефектот на гравитација врз играчите
  • Shadow Stones – се претвора во сенка за кратко време со зголемување на брзината на движење и испрекинатите линии

Интересно, ова Потрошен потрошен материјал може да се најде само во затворен затворен фудбалски комплекс, западно од Тилт Сити.

Покрај тоа, оваа ставка случајно се префрла помеѓу сите можни опции погоре. Треба брзо да ја земете таа Печурка или може да се претвори во Епл!

Сенките од сенка се оневозможени од епските игри

Ако сакате да користите Stadow Stones, имаме лоши вести. Епски игри ги оневозможи Стоун Стонс до понатамошно известување поради … грешка.

Набргу откако се емитуваше Ажурирање на содржина v10.10, Еп твита дека е потребно да ја деактивираат стварта.

Сите останати потрошни материјали со стакло сè уште можат да се најдат во играта.

Дефинитивно ќе ве ажурираме откако епски игри ќе го пронајдат проблемот и ќе бидат обновени камењата во сенка.

Што мислите за потрошените производи со стакло? Ние веруваме во нивните кул начини да ја вратат старата механика на ограничен начин. Хоп Рок е познато дека е проблематично поради нивното изобилство, но во помали количини може да се покажат дека се забавни за сите.