Твитер им дозволува на корисниците на САД да ги кријат одговорите на нивните теми

Twitter memungkinkan pengguna AS menyembunyikan balasan di utas mereka

Социјалните медиуми можат да се сметаат како колонија на мравки: ако сакате да воведете нови фактори за тоа како луѓето можат или не можат да комуницираат едни со други, можеби ќе треба да го тестирате со изолирана област пред да ја воведете насекаде низ местото. Тоа е она што се случи на Твитер започна со тестирање на скриени одговори во Канада почнувајќи од јули. Денес, тој го проширува тестот во Јапонија и САД.

Твитер им дозволува на корисниците на САД да ги кријат одговорите на нивните теми 1

Која е скриената динамика на одговорот? Па, оние што сортираат одговори на твитовите што ги испраќаат, можат да изберат што не сакаат за свои етички или морални причини и да го сокријат од јавниот поглед. Ако други луѓе сакаат да го видат твитот што е скриен од низата на иницијаторот од текот за одговори, тие можат да допрете на иконата на десниот крај на оригиналниот твит. Писателот исто така може да види скриени одговори и да ги скрие.

Твитер им дозволува на корисниците на САД да ги кријат одговорите на нивните теми 2

Твитер им дозволува на корисниците на САД да ги кријат одговорите на нивните теми 3

Една важна промена од периодот на тестирање на Канада е дополнителен апел за оние што кријат твитови за блокирање на луѓе што пишуваат одговори.

Од Твитер велат дека луѓето користат скриени карактеристики како што се исклучување на профили, иако на ограничен и насочен начин. Повеќе од една четвртина од луѓето кои ги имаат скриените твитови, и рекле на компанијата дека ќе преиспитаат како ќе твитаат во иднина.

Очекувајте повеќе промени со текот на времето.