Твитер објавува вести за платформата. Погледнете што се менува

Búsqueda de prueba beta Twitter

За време на настанот во Сао Паоло, Твитер презентира новости на својата платформа за 2019 година, со цел да се олесни потрошувачката и интеракцијата со вестите

Твитер, во вторникот (20 часот) во седиштето во Сао Паоло го одржа разговорот со новинарите и директорите на компанијата за да ги претстави вестите дека апликацијата за социјални медиуми ја спроведува за наредните месеци. Целта на новите функции е да се олесни начинот на потрошувачка и интеракцијата на вестите, предлагајќи интерфејс што е лесен за корисниците. исчистено и создавање нови искуства во врска со личен интерес. На Showmetech Вие бевте поканети на состанокот и можете да ги проверите сите новости подолу:

За време на настанот, Сара Хајдер, Директор за управување со производи при Твитер, коментираше за новата перспектива на производите понудени на корисниците на платформата. Според директорот, сè уште има корисници кои имаат малку потешкотии да најдат и да учествуваат во дискусиите на социјалната мрежа.

“Луѓето доаѓаат на Твитер да дознаат што се случува и да коментираат што ги интересира. Имајќи го ова предвид, идентификувавме кои промени би биле најповолни за Твитер 2019, кој ќе се одвива постепено на платформата.”

Сара Хајдер, директор за управување со производи при Твитер

Нов изглед за дискусии

Со уште еден интерфејс исчистено, апликацијата тестира нов дизајн за разговори со платформата. Целта е да се олесни разбирањето на информациите. Може да знаете кои корисници ги следите, учествуваат во одредена дискусија и поинтуитивно ќе видите кој коментира твитови.

Друга карактеристика за привлечност е следење на дискусиите, што може да се активира со кликнување на bellвонче. Со овозможена функција, можете да ги пратите и примате известувањата во реално време за разговори што сакате да ги следите. Исто така, за време на дискусиите, при избор на фотографии до чуруликам (апликацијата дозволува до 4 истовремено), можете да ги преправите пред да бидат објавени.

Твитер како мрежа за вести

На тековната платформа, за да следи некоја тема и да добие поточни информации за одредена тема, корисникот мора да следи разни поврзани профили. Надвор од што било практично, темата нема да се организира на едно место. Со новото ажурирање, можете да следите тема, така што сите профили поврзани со таа тема се поставени во еден распоредолеснување на читањето.

„Новото ажурирање ви овозможува да следите тема, така што оваа опција автоматски ќе се избере. Потребата да се следат повеќе профили се сведува на еден клик. “

Воли Гурзински, Менаџер за производи на Твитер

Повеќе интереси фокусирани на дискусиите

За оние кои следат повеќе интереси во хранат Од социјалната мрежа, додадени се нови јазичиња со различни временски рамки, по еден за секој предмет. Во пробната верзија, се појави табулаторот Откривање („Дискавери“ на португалски јазик) со збирки теми и теми препорачани од платформата за корисниците да ги следат.

Бесплатни бариери

Примарната цел на подобрувањата на социјалните медиуми е да обезбеди сеопфатно и сеопфатно искуство. За време на настанот, Патрик Траубер, Менаџер на производот Твитер, коментира дека платформата ќе понуди вистински глобални производи затоа што „Ние спроведуваме повратни информации од корисниците од многу земји“. Понатаму, Патрик ги коментираше разликите во Бразил во однос на другите земји.

„Бразилците повеќе одговараат на чуруликам отколку што создаваат оригинална содржина. Тоа е спротивно на она што го гледаме во земји како Германија, на пример. “

Патрик Траубер, виш менаџер на производи на Твитер.

Имајќи го предвид ова размислување за корисниците кои ја користат социјалната мрежа на глобално ниво за да го олеснат повеќејазичкото вмрежување, платформата сега ја проширува можноста за избор на повеќе јазици за да прима препораки за твитови, луѓе и трендови на социјалната мрежа.

„Преводот на содржината е исто така важен. Ние не сакаме јазикот да биде пречка за дискусија “.

Патрик Траубер, виш менаџер на производи на Твитер

Кога ќе достигне?

Според компанијата, некои од овие промени веќе се тестираат во Твитер, Бета апликација на социјалната мрежа. Доколку бидат одобрени, тие ќе бидат вклучени во главната апликација на крајот на годината. Доколку сакате да бидете дел од тимот на Бета и да ги испробате вестите пред официјално да пристигне, можете да се регистрирате како бета тестер за да Твитер. Следете чекор по чекор подолу; Потсетувајќи се дека, засега, само корисници на iOS можете да ја користите апликацијата:

Може да аплицирате за да се приклучите на бета-тимот на Твитер преку оваа врска и пребарување. Кога ќе одговорите на поставените прашања, кликнете Finish (Заврши). Во следните неколку дена, доколку биде прифатено, ќе добиете е-пошта за потврда, потоа кликнете на врската за да го потврдите вашиот вовед во програмата. После сите чекори што сте ги презеле, ќе добиете уште една е-пошта со која се потврдува вашиот бета-влез.

Пребарување на бета-тест на Twitter
Твитер објавува вести за платформата. Погледнете какви промени 3

Забележете дека иако секој може да се пријави во бета-апликацијата, нема да бидат пријавени сите. Тие ќе прифатат само неколку илјади корисници на англиски и јапонски јазик, сè додека се придржуваат кон правилата.

За оние што се прифаќаат, следниот чекор е да ја преземете апликацијата. Твитер на вашиот телефон или компјутер по ваш избор, а потоа користете го наместо домашна апликација на Твитер. Социјалната мрежа ги поздравува сите коментари за новиот изглед со хаштаг #LetsHaveAConvo.

Можете исто така да се регистрирате и да учествувате во Твитер преку веб-страницата на социјалната мрежа, или преку апликациите достапни за системи Android, iOS (iPhone и iPad). И, секако, не заборавајте да ги следите вестите од Showmetech за нашиот профил на Twitterok?