ТВ во живо на Kodi: Додаток за Kodi да гледа над 700 телевизиски канали што се емитуваат

Продолжувајќи го нашето откритие на екосистемот Коди, Неодамна открив фантастично ново додаток. Се вика Kodi Live TV и ви овозможува пристап до преку 700 стриминг ТВ од нашиот медиумски центар. Телевизијата Kodi Live индексира многу телевизори што емитуваат стриминг од целиот свет. Специјализира за европски телевизии, вклучувајќи многу Италијанци, но исто така се достапни и неколку европски телевизори.

Таму квалитетот е секогаш висок и не сме забележале огромни одложувања ако не и за неколку секунди. Нема чести тампонирачки опции и видот е оптимален. Телевизијата Kodi Live е дефинитивно најдобриот список за гледање телевизија што моментно е во оптек што ги индексира врските на различните телевизори и затоа секогаш се емитува на висок квалитет и без блокови. Мора да се обидете и инсталирате на вашиот Kodi.

Телевизорот во живо на Kodi е едноставен за употреба додаток кој не бара конфигурација. Еднаш ја презеде ZIP-датотеката на KodiLiveTV со кликнување ТУКА само треба да го инсталирате со одење до Систем-> Подесувања-> Додаток-> Инсталирајте од поштенска датотека и откако ќе заврши инсталацијата, започнете ја во делот Видео -> Додатоци.

Додаток е претставен како список поделен по земји со најдобри европски и исто така италијански IPTV, а откако ќе се избере италијанската ставка, екранот ќе се отвори со сите национални канали од Раи во Mediaset, како што се Cielo, La7, SkyTG24 и многу други канали, сите со висок квалитет.

Категоријата е додадена и со најновата верзија Италијанска регионална телевизија со над 160 веб телевизија регионални, некои Италијанско радио, околу 40, и многу повеќе ќе бидат додадени во идните изданија. Сите врски се ажурираат автоматски и секогаш се со одличен квалитет.