Телевизијата Xiaomi Mi пристигна во Португалија и е продадена во официјалниот Mi Shop

MaisTecnologia

Xiaomi денес е еден од производителите, не само заради ниските цени што ги презентира, туку и затоа што направи силни облози за глобалната експанзија, со акцент на нашиот пазар кој веќе има четири службени продавници и повеќе ќе бидат лансирани во текот на 2020 година, официјално потврдено. да го претставува Xiaomi на Иберскиот Полуостров.

Во официјалната продавница веќе имаме паметни телефони, готови производи и сега пристигна еден од долгоочекуваните производи: телевизија. А, оние што го знаат, знаат дека се исто така многу интересен производ и, се разбира, тоа ќе го придвижи пазарот.

Телевизијата Xiaomi Mi пристигнува во Португалија и веќе е во продажба во официјалниот Mi Shop 1

Во оваа фаза, ќе бидат достапни две опсези, во трите достапни модели. После бес на нејзиното лансирање, новата Xiaomi Mi ТВ е повторно достапна во сите продавници за физички марки и ветува револуција во европскиот пазар.

Иако се смета за трет по големина дистрибутер во светот на смартфоните во Индонезија, светот Xiaomi претставува многу комплетен асортиман што ги надминува добро познатите мобилни телефони. Со мисија да обезбеди пристап до најдобрата технологија за секого, последното лансирање е Smart TV, кое се продава во повеќето земји, но сега е достапно во сите продавници на Mi.

Xiaomi Mi TV има намера да го комбинира квалитетот на сликата со квалитетот на хардверот. Досега, има три модели на располагање: во меѓувреме Тестенини 4А32 инчи, доаѓа со резолуција од 1366 x 768 (HD), Android 9.0 систем и пристап до Google Play Store ТВ 4С Ми достапен во големини 43 и 55 инчи, 4K UHD – HDR, со систем Андроид 9.0, мазно движење и металик финиш.

Постојат четири продавници на Mi кои се веќе достапни во оваа земја и се наоѓаат во Брага Парке, Руа Са Да Бандеира (Порто), МарСопинг (Матосинос) и Оеирас Парк.