Телефоните на серии Realme5 наскоро ќе излезат со четириаголна камера

Ponsel seri Realme5 akan segera keluar dengan kamera quad

Реал е реален. Новиот под-бренд OPPO е веќе скоро една година, но некои забораваат дека е од кинески OEM. Всушност, не е важно затоа што Realme може да создаде име за себе со импресивниот опсег на производи што е воведен. Од Realm 2 Pro и Realm C1, Realm U1 Selfie Pro, Realm 3, Realm X, овој бренд наскоро воведе камера со објектив 64MP. Мистеријата за мистерија се верува дека е серија Realme 5.

Realme 5 ќе биде лансиран во Индија на 20.08.2019 година во 12:30 часот. Не сме сигурни дали станува збор за само настан преку Интернет, но Тимот на царството telling кажува на јавноста „време е да се земе #LeapToQuadCamera“.

Следниот телефон Realme ќе се пофали со нова технологија на фотоапарати. Ова е систем со четири фотоапарати кој вклучува Главен сензор, Ултра широк, Супер Макро и Портрет фотоапарат. Не се регистрирани многу информации на Флипкарт, но тој ни рече дека уредот ќе излезе во Индија.

Флипкарт ја задева серијата Realme5 со слики на задниот дел од телефонот. Очигледно има четири камери кои се редат во вертикална ориентација. Идејата за четири задни камери не е целосно нова. Видовме неколку телефони со четири камери, како што се Samsung Galaxy Note 10+, Xiaomi Redmi Note 6 Pro, HUAWEI nova 5i Pro, Huawei P30 и Samsung Galaxy A9 меѓу другите.

OPPO знае иновации и се протега на брендот Realme. Realme 5 ќе биде уште еден мобилен телефон кој се фокусира на фотоапаратот, главно затоа што сликата за слики е во фокусот на залагачот. Главниот леќа може да се користи за услови на слаба осветленост со големи пиксели и решетка. Леќите со ултра широк агол ви помагаат во снимање на целосни слики со видно поле од 119 степени. Супер макро леќи овозможува микроскопска фокусна должина од 4 см, додека леќата портрет е добра за неговата јасност и острина.