телефонКид, паметен телефон за деца направен во Шпанија

phoneKid, ponsel cerdas untuk anak-anak yang dibuat di Spanyol 1

Тој Мобилен светски конгрес (MWC) во 2018 година нè натера да доживееме многу нови случувања во мобилниот пазар со нови изданија и Пристигнување на 5G, но, исто така, телефонКидПрвиот безбеден паметен телефон за деца изработени во Шпанија, односно направени во Шпанија.

phoneKid е терминал дизајниран за малите деца дома да ја користат технологијата одговорно додека им помагаат на родителите во образованието на нивните деца и секогаш има целосна контрола врз пристапот до Интернет.

Што е со телефонскиот телефон?

По изглед, тоа е паметен телефон да се користи Затоа е добра идеја за деца кои не сакаат играчки или лаги, но кои се нормални, кои можат да ги користат. Имај 5 инчен екран и класичен дизајн.

Работи со Android 8.0 (Android Oreo) и ги има истите карактеристики како и телефоните со среден опсег Андроид, имено: фото камера, Bluetooth, 4G, продавници со апликации … И сето тоа со интегрирани услуги родителска контрола во оддалечените области и лесен за употреба од родители, дури и за оние без технолошко знаење.

Ти благодарам за родителска контрола, Можете да контролирате во кое било време од вашиот сопствен мобилен телефон што прават вашите деца. И покрај тоа што не можете да прочитате содржина разговор или да видиме што ставаат социјална мрежаако можеш ограничи некои функции и блокирај апликации. На пример, можете да ја програмирате телефонската камера само за возрасни или да го заклучите телефонот кога е време да направите домашна задача или спиење.

Функција и режим на употреба

Ние се соочуваме со мобилни телефони кои се безбедни за деца и тинејџери. Некои од функциите што го прават тоа погодни се во рацете на нашите деца:

  • Функција „Слушај ме“: Овој режим за мобилни деца „Детска“ ќе ви овозможи да го заклучите мобилниот екран од далечина кога треба да го привлечете вниманието на вашите деца. Во следното видео, ние ви покажуваме како.

  • Функција “Usage Mode”: со оваа функција можете да одлучите кои карактеристики ќе бидат достапни, а кои нема, блокирајте некои телефонски функции.
  • Гео-локација и систем за итни случаи: ова е многу корисна функција затоа што вклучува копче SOS што може да се активира во случај на вонредна состојба или опасност. По активирањето, родителите ќе добијат известување за е-пошта со локацијата на нивното дете. Покрај тоа, мобилниот телефон ќе остварува скриени повици до мобилниот телефон што претходно бил назначен.

И покрај тоа што е направено, во моментов, тој не е на продажба. Но, ние веруваме дека наскоро ќе го достигне телефонскиот пазар. Ние ќе ве информираме за официјалното започнување.

Извор: Домашен телефон

Запознајте ги најновите новости од светот на технологијата, приклучете се на Club Tech на Твитер Фејсбук Телеграма