Телефонските штандови ќе останат во 2020 година иако ретко се користат

mujer-cabina-telefono-1300x650

тоа телефонски штанд тие се дел од човечката историја и точно е дека веќе не се користат, но тие и понатаму ќе бидат присутни на нашите патеки низ 2020 година.

Пред да бидат кабини полни со тајни, совршен скривалиште на детето, среќа да најде валута, и тоа беше дури и кога Супермен ја менува облеката. Но, денес тие се само мошти кои ја одбележаа ерата и ги украсија нашите улици како времето да им даде среќа да преживеат.

Повеќе од една ја пресекува кабината и ја гледа наоколу, па дури и престанува да забележува како оваа метафора на животот ве одведува одозгора, станувајќи само уште еден предмет на патот. Има многу малку телефонски штандови на улиците Шпанија и повеќето од оние кои биле жртви на уништување или поминување на време.

Кабината бара сопственик повеќе од една година, а ниту еден оператор не сака да го заштити овој скапоцен камен во историјата на телекомуникациите. Само сопственикот (Телефница), по една година на натпреварот и уште оваа пустина, одлучи да продолжи со одржување на кабината (по налог на Министерството за економија и бизнис).

Но, ова не е само за тоа што да се прави со штанд, туку самата телефонска станица тие се дел од минималниот пакет за услуги основана во универзални телекомуникациски услуги.

Оваа услуга гарантира бесплатен пристап (не бесплатен) до јавни телефонски мрежии пристап до интернет-врска од најмалку 1 Mbps.

Кога натпреварот беше тивок по една година, Телефница, оригиналниот сопственик на штандот, мораше да се погрижи за нејзиното одржување. Ова е причината зошто Ние ќе продолжиме да гледаме кабини на нашите шпански улици.

До крајот на 2018 година се надеваме дека ќе се изврши Кралска уредба со која се обезбедува повлекување на штандот, но во случај на неочекуван пресврт на настаните, моќта повторно се потпира на давателите на услуги и штанд продолжува да биде добар. во јавен интерес.

Мора да го запомните тоа услугите што ги обезбедува кабината се минимални, скоро и да нема. CNMC изјави дека најпрепорачливо е да се продолжи со повлекувањето, со оглед на тоа што населението веќе има пристап до телекомуникациите на едноставен и демократски начин.

За сега Continueе продолжиме да гледаме телефонски штандови низ улиците на Шпанија, барем во 2020 година, но тоа не значи дека тие почнуваат да се повлекуваат, порано од подоцна, со оглед на нивното занемарување и значителните трошоци за одржување годишно.