Тесла да додаде Нетфликс и Јутјуб се влева во неговиот автомобил

Tesla untuk menambahkan Netflix dan YouTube mengalir ke mobilnya

Тесла да додаде Netflix и YouTube во автомобилот 1

Се разбира, можете да играте игри на вашиот Tesla, но не можете да се израмните кога наплаќате или чекате патници. До сега. Изгледа ова ќе се случи наскоро. Елон Муск откри дека автомобилот Тесла „наскоро“ ќе понуди стриминг на „Нетфликс“ и „Јутјуб“, но само сè додека автомобилот е запрен. Кој секако е фер.

Тој не образложи, но рече дека тоа ќе има „длабоко кинематско чувство“, што има смисла затоа што седите во луксузна столица со опкружувачки звук. Конечно, ќе имате можност да гледате додека патувате, откако регулаторот ќе одобри ваша способност за возење. Можеби ќе потрае некое време, затоа што досега автономното возење е легално само со многу ограничен капацитет.

Оваа вест ќе ги поддржува луѓето што имаат Teslas од пониска класа како Model 3 и Model Y. Да, моделите S и X технички имаат поголеми екрани, но тие се во вертикална ориентација. Автомобилите со пониска класа имаат екрани со широк аспект што го прават тоа подобро за видео. Сега имате уште нешто да размислите дали размислувате да купите Tesla. Барем можете да се изнајдете со вашите омилени ТВ-емисии Нетфликс секој пат кога ќе застанете.

Извор Engadget

Најновата понуда за гаџети на Гејки