Тестовите на Apple TV + ги спроведуваат помалку од 10% од квалификувани клиенти, велат аналитичарите

Apple Uji coba TV + dilakukan oleh kurang dari 10% pelanggan yang memenuhi syarat, kata analis

„Епл ТВ +“ беше лансиран во услови на многу обожаватели во ноември минатата година, но видео-услугите по барање се борат да добијат влечење, при што помалку од 10% се регистрираат квалификувани клиенти, според Бернштајн.

Аналитичарот Тони Саконаги откри во вторникот дека помалку од 10 милиони луѓе го искористија бесплатното судење од 12 месеци за ТВ-услуги, бројка за која верува дека е „многу ниска“.

Додека индустриите во тешка категорија како Нетфликс и Амазон имаат каталози на оригинални ТВ-емисии и познатата содржина, вклучувајќи блокбастери, „Епл“ додава само серии и филмови кои се лично инвестирани.

Саконаги рече дека понудата за ограничена содржина може да биде една од причините зошто „Епл ТВ +“ не успеа да резонира со пошироката јавност бидејќи се емитуваше пред три месеци.

Во декември, панел, организиран од UBS, го посочи потенцијалот за успех во услугата и тврдеше дека на Apple ќе и треба „оригинална мега-хит серија“ за да привлече нови клиенти и да ги задржи сегашните клиенти.

„Епл“ нема издадено официјални броеви на клиенти за оваа услуга, но се чини дека почнува да е посилно од услугата „Волт Дизни Дизни +“, која беше лансирана со каталог на филмови „Војна на Starвездите“ и други популарни франшизи.

Додека Apple TV + беше во првите редови и главно во корпоративното рекламирање кон крајот на минатата година, Бернштајн верува дека Apple не ја „ефикасно промовирал“ оваа услуга.

Со повеќе од 1,5 милијарди активни уреди, Саконаги ги повикува компаниите директно да ја користат големата инсталирана база за да ги зголемат стапките на посвојување.

Бернштајн исто така смета дека прифаќањето на млака вода е испитување на реалноста на „Епл“, што сака неговиот сегмент на услуги да биде главната лост на приходите.

AppleLayanan не ги исполни очекувањата за раст во К-1, но сепак учествуваше со 18% од вкупните приходи за овој период.

Evercore ISI е попозитивен, очекувајќи дека услугите за приходи на Apple ќе генерираат приходи од 100 милијарди долари или повеќе до 2024 година.

Пред да заминете

Откако поминавте повеќе од 20 години работејќи со Macs, стари и нови, постои алатка што мислам дека ќе биде корисна за секој сопственик на Mac кој доживува проблеми со перформансите.

CleanMyMac е највисоко рангирана целокупна апликација за чистење на Mac, може брзо да ги дијагностицира и да ги реши сите вообичаени проблеми (но понекогаш е досадно да се поправат) само со кликнување на копче. Исто така, се случува да се решат многу од проблемите опфатени во делот за забрзување на оваа страница, затоа преземете го CleanMyMac за да го вратите вашиот Mac до денешната брзина.

мак-компјутер