тие не можат да го продадат Mate 30 со Android

mereka tidak bisa menjual Mate 30 dengan Android 1

Лоши вести за Хуавеи. План на стартувајте Mate 30 со Android тие нема да можат да се остварат уште од кинеските компании Немате дозвола да го користите оперативниот систем во следниот терминал.

Изјави портпарол на Google Ројтерс тоа Mate 30 не може да се продава со интегрираните апликации Android и Google, затоа што блокадата што ја наметнаа Соединетите држави го спречи да понуди лиценца за Хуавеи.

Одложувањето што го даде американската влада на привремената лиценца не важи за нови производи, така што Huawei Mate 30 не е дозволено да се продава со Android. Иако компаниите во таа земја можат да побараат лиценца за продажба на производи на Huawei, ниту едно барање не беше одобрено од страна на владината канцеларија.

Ова го става во сериозна неволја Хуавеј, кој го кажува тоа ќе користи свој оперативен систем – Хармонија ОС – и екосистем ако американската влада не дозволува да продолжите да користите Android.

Huawei сака нејзиниот мобилен телефон да биде лансиран со Android

тие не можат да го продадат Mate 30 со Android 2

Многу Google како Huawei сака кинеските производители да работат на Android. Високи директори во компанијата Шенжен изјавија дека сакаат нивниот нов терминал да се заснова на Android одржување стандарди, екосистеми и технологија.

Лансирањето на Mate 30 без Android ќе биде неуспех во продажбата

Истиот основач на Huawei, Ренг Zенгфеи рече дека успехот на оперативниот систем „Хармонија“ ќе зависи од екосистемот на апликации како iOS и Android. Ова е нешто што не е постигнато за една или две години, така фрли Мате 30 со нов оперативен систем може да значи неуспех во продажба, како што очекуваа некои аналитичари.

Хуавеи Може да ја користите верзијата со Android со отворен изворСепак, услугите и апликациите на Google нема да бидат достапни бидејќи е потребна лиценца за нивно спроведување.

Huawei има план за ја претставува Матеј 30 на 19 септември во Европа. Најновите гласини сугерираат дека тој ќе пристигне со моќен процесор Кирин 990, чип без вето, бидејќи Huawei има лиценца АРМ.

Исто така, се вели дека ќе биде претставена мобилната верзија на Лајт со Хармонија, иако со најновите информации, оваа стратегија може да се промени.