Тимот Тврдина 2 лаком на грабеж на гајби ја уништува виртуелната економија

Team Fortress 2 loot crate glitch wrecks ekonomi virtual 1

Тимската тврдина 2 лаком со лов на гајба ја уништува виртуелната економија 2

Грешка Тимска тврдина 2Дистрибуцијата на грабежи на кутии на крајот на оваа недела гарантира најретки видови виртуелни добра – кои можат легално да се препродаваат за вистински пари – во некои типови кутии за грабежи, каде што играчите обично имаат шанса за еден процент или помалку ја отвораат кутијата.

Иако Valve се движи да ја ограничи штетата, таа ја уништи виртуелната економија на 12-годишната игра. Проблемот започнува со последното ажурирање на играта, кое испраќа нов куп козметика. TF2 играчите на ResetEra, subreddits на играта и на друго место наскоро сфатија дека испакуваат капаци на необични класи со автоматска сигурност од одредени нумерирани гајби.

Бидејќи каси и предмети може да се продаваат на пазарот на заедница Steam, ова ги искриви цените на обете. Пред Валвел да преземе акција синоќа, одредено нумерирање на градите со гаранција за невообичаено намалување нарача многу поголема цена, додека нивото на побарувачка за самите стоки беше кратер.

Вчера вечер, Валве изјави дека ги деактивира декодирањето на нови артикли и дисплеите TF2 попис на Steam Community, што значи дека артиклите за играта не можат да се тргуваат или регистрираат за продажба.

Тие сè уште можат да се користат во игри од нивните сопственици. Валв сè уште оценува „кои чекори треба да се преземат со овие елементи“ и ќе каже повеќе за тоа „по викендот“.

Еден пост на играта со субредидит предупредува „можноста, колку и да е далеку, на глобалниот неуспех за сите активности за тргување со ставки од Тимската тврдина“, што ги прави трансакциите со вистински пари надвор од пазарот на заедница „Пареа“ „многу опасни во моментот“. Valve не наметнува санкции на овие трети сиви пазари на трети страни и може да чувствува никаква обврска да влегува во такви трансакции при проценка како следните чекори можат да влијаат на залихите на играчот.

Scrap.TF “, веб-страница за автоматско тргување со трети страни што им помага на сите Тимска тврдина 2 набавете ги предметите што ги сакаат брзо и лесно “, го оневозможи невообичаеното тргување, како што е пазарот СТН-тргување, каде што сите наведени необични артикли се надвор од залиха.

Оваа штета е предизвикана Тимска тврдина 2 економијата може да биде реверзибилна; ќе дознаеме следната недела. Но, ова е сепак значајно. Тимска тврдина 2 отиде бесплатно да игра во 2011 година, и е заработено од давањето, продавањето и продажбата на капи и други костумски предмети.