Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео?

Lalu Instagram Tampilkan siapa yang melihat video Anda? 1

Instagram Ова е популарно место за поставување видеа. Ви овозможува да додадете одлични филтри и симпатични налепници за повеќе забава и влечење.

Ако поставите многу видеа на Инстаграм, можеби ќе сакате да знаете кој ги гледа вашите видеа. Постојат бројни различни причини зошто можеби ќе ги сакате овие информации. Прво, можеби само сакате да знаете кој комуницира со вашиот пост од лични причини. Ве тера да знаете кои пријатели и следбеници внимаваат на она што го објавувате. Втората причина се однесува на оние кои го промовираат својот бизнис на Инстаграм. Ако сте вие, тогаш секако дека сакате да соберете што е можно повеќе информации за тоа кој го гледа вашето видео. Ова ви овозможува да работите понапорно за да добиете поголем ангажман и повратна информација за вашите мислења.

Во оваа статија, ќе ви покажам како да откриете кој го гледа вашето видео, колку луѓе го гледаат и да ве научам некои внатрешни механизми на метрика на видео публика на Инстаграм.

Instagram Не прикажува кој го видел вашиот видео-пост

Прво, лошата вест: Инстаграм не покажува кој го гледа видеото. По ѓаволите, викавте, го фрливте паметниот телефон на земја во напад на залак. Ова е мојот план да доминирам во светот! Опуштете се Иако не можете да видите кој ги гледа вашите видео записи, постојат начини да дознаете и ние ќе разговараме за нив. Прво, да разговараме за тоа како функционира процесот на објавување на видео во Инстаграм.

Објавувањето видеа на Инстаграм е едноставно. Снимете настани или поставете ги постојните снимки од вашата галерија. Исечете, филтрирајте и уредувајте ги видеата на Instagram, а исто така можете да додадете наслови. Потоа го споделувате видеото како пост. Вашата објава е постојана, освен ако не одлучите да ја избришете. Ако вашата сметка е поставена како приватна, вашите објави ќе ги гледаат само вашите следбеници. Ако имате јавна сметка, секој може да ја види.

Вие нема да знаете кој ги видел вашите видео записи, но ќе видите КАКО МНОГУ гледаат луѓе. (Забелешка: ова е само за видеа. За објавување слики, не добивате никакви информации.)

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 2

Здраво, 1 преглед е подобар од 0 прегледи …

Бројот на прегледи не се зголемува ако некој гледа неколку пати по ред видео. Исто така е многу важно да се напомене дека бројачот за посети не важи ако објавата содржи многу видеа. Да се ​​знае бројот на посети што ги добиле вашите видео-записи е вредна информација, затоа што може да ви даде идеја за интересите на луѓето, особено вашите следбеници. Иако ова е помалку информативно од коментарите и ми се допаѓа, тоа може да ви помогне да испланирате поуспешен план. Стратегии на Инстаграм за да го зголемите вашето следење или успехот на вашата деловна активност.

Но, што ако сакате да споделите видео и да откриете кој го видел тоа? Еве ја тајната: Можете да го направите ова со споделување на вашето видео како приказна, а не како пост.

Instagram Дознајте кој го видел видеото од вашата приказна

Овие приказни стануваат една од главните одлики на Инстаграм. Како пост, можете да снимате или да испратите видео и да го споделите како приказна. За разлика од постовите, нивните приказни исчезнуваат во рок од 24 часа по објавувањето. Доколку сакате оваа видео приказна да биде постојана во вашиот профил на Инстаграм, можете да ја зачувате како одлика. Story Highlights ви овозможува да ја архивирате вашата приказна на вашиот профил, наместо да исчезнуваат по 24 часа.

Па, што ако некој ја гледа твојата приказна? Инстаграм ви кажува кој го видел вашето видео. За да ги добиете овие информации, следете ги следниве чекори:

Изберете историја

Пронајдете приказни во статистиката што ве интересира. На дното на екранот, ќе видите колку луѓе ја виделе вашата приказна. Откако вашата приказна ќе исчезне, исто така и оваа информација, затоа не планирајте да се вратите назад и да добивате информации за публиката за една недела во исто време. Овие податоци секогаш треба да ги ажурирате скоро секој ден, ако ја земете сериозно оваа колекција.

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 3

Изберете “Прегледано од”

Допрете го текстот “Прегледан од” или сликата на профилот над неа. Ова ќе ве однесе на списокот на луѓе кои досега ја виделе вашата приказна. Покрај имињата на луѓето што го виделе вашето видео, овој екран го покажува бројот на активни приказни. Забелешка: Некој што ја гледа вашата приказна, исто така, може да реагира или да одговори на тоа. Ова е уште еден одличен начин да се добие увид во влијанието на вашата приказна и можеби да комуницирате со вашите следбеници.

Овие информации исто така можат да бидат многу корисни. Ако користите Instagram за да добиете видливост за вашиот бизнис, приказните можат да ви помогнат да останете во контакт со своите следбеници. Да знаете кој гледа што ќе ви помогне да знаете како да се случи тоа.

Што е со видеа испратени во директни пораки?

Бидејќи популарните групни разговори на Инстаграм Испраќањето видеа преку директни пораки (ДМ) е доста корисно. Но, можеби ќе прашате: “Дали знаете дали вашиот примател го гледа видеото што ви го испратиле?”

Одговорот е да! Кога некој го гледа вашето видео во разговор, Instagram го означува видеото со икона за очи. Може да ги видите и имињата на луѓето што го виделе тоа. Ова е корисно затоа што популарните групни разговори на Инстаграм.

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 4

Што се случува ако испратите изгубен ДМ?

Исчезнувањето ДМ е слично на приказната. Вашиот примател може да види само ДМ што исчезнува неколку пати пред да стане неактивен. Овие пораки секогаш се испраќаат како видео, дури и ако вашата лична порака е всушност слика или текст.

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 5

Исто како и во случајот со постојаната ДМ, Инстаграм ви покажува кои го виделе вашето изгубено видео.

Зошто се важни видеата?

Кога за прв пат беа претставени видеата на Инстаграм во 2016 година, вашиот блог наведува дека „Екранот е најочекуваната форма на видео коментар“. Ова е точна проценка и го отсликува начинот на размислување на многу корисници на Инстаграм. Да се ​​има голем број на видео прегледи е еден од најпознатите индикатори на Инстаграм

Постојат и други придобивки од посетата на вашата приказна. Кога допрете „Прегледано од“ во вашата приказна, можете да видите комплетен список со луѓе што го виделе вашето видео. Значи, по кој редослед се наведени имињата? Ако броевите за репродукција се ниски, луѓето што го гледале вашето видео се наведени хронолошки. Меѓутоа, како што се зголемува бројот на прегледи, редоследот ќе се промени. Луѓето кои повеќе комуницираат со вашиот профил, ќе бидат оценети повисоко.

Ова може да биде добар начин да направите брза анализа на вашите следбеници. Сепак, најважната функција за пресметување на видео пресметките е да ви кажам кои видеа на луѓето им се допаѓа најмногу.

Добијте повеќе информации

Постојат неколку начини да соберете подетални информации за вашите перформанси на Инстаграм. Еве неколку бесплатни и платени алтернативи за продлабочување на вашите перформанси.

Перцепција на Инстаграм

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 6

Доколку сакате да започнете со собирање на сериозни податоци од сметката на Instagram, мора да ги конвертирате во деловна сметка. Имајте Инстаграм едноставна и бесплатна сметка за тргување. Деловните сметки ви даваат најразлични алатки дизајнирани да го промовираат вашиот бизнис, вклучително и Инстаграм Инсајт Можете да научите како да се претворите во деловен профил овде. Instagram Insights ви дава метрика по објава, како што се бројот на прегледи (колку пати е видено вашето видео), опсегот (колку уникатни сметки го гледале вашето видео) и следете ги (колку луѓе започнале да ве следат откако гледале одредено видео).

Иконоскварен

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 7

Иконоскварен е платена аналитичка програма која започнува со бесплатна 14-дневна пробна програма. По пробниот период, сметката Pro ќе ви овозможи да направите анализа на три различни Instagram што претставува 29 долари месечно. Секако, повисоките нивоа на услуги се поскапи. За вашите пари, добивате многу: софистицирана аналитика, вклучително и информации за ангажмани, дописи до информации и информации за ангажмани, видеа, старост на следбеници, податоци за полот и јазик, анализа на база на приказни, споменување и анализа на ознаки, детални аналитички пост и многу повеќе

Индикатори за инспекција на Инстаграм

Тогаш Инстаграм Шоу кој го видел вашето видео? 8

Union Metrics нуди разновидни платени аналитички услуги, но тие имаат бесплатни алатки што се многу корисни за ветувачка иднина. На Instagram Pro ви се допаѓа. Неговата Испитување на Инстаграм е проверка на бесплатна сметка која ги анализира последните 30 дена активност на вашата сметка за да ви обезбеди информации за најдобро време за испраќање фотографии и видеа за да добиете одговор од вашата публика, видовите на објавувања што ќе го зголемат вашето ниво на ангажман, кои објавуваат најмногу резонирани со вашите следбеници и кој хаш привлече најголемо внимание на вашата сметка.

Апликација за да видите кој го гледа мојот профил на Инстаграм

Како што беше дискутирано погоре, не е можно да се открие кој го видел вашето видео на Инстаграм, освен ако не го објавите како приказна. Сепак, некои луѓе можеби ќе сакаат да знаат кој го малтретира нивниот профил на Инстаграм. Иако не можете да го направите тоа во апликации, има голем број на апликации со Android што можете да ги преземете од Google Play кои ви овозможуваат да следите кој ја видел вашата посета. Инстаграм. Некои од најпопуларните и бесплатни апликации за да дознаете кој ја гледа вашата сметка на Instagram се:

 • Перспектива на следбениците за Instagram – Со оваа апликација, можете да ги пратите ловците кои ве следат, да престанат да ве следат и да ви блокираат Instagram. Ви испраќаме известувања за оваа активност.
 • Анализатор на следбеници за Instagram – Оваа апликација има поедноставен кориснички интерфејс што ви овозможува да знаете кој гледа на фотографиите на Instagram
 • FollowMeter за Instagram – Оваа апликација следи кој ве следи и не ве разгледува Instagram. Со оваа апликација, исто така можете да проверите кој го гледа вашиот профил и кој ги сака вашите мислења.
 • SocialPlus: оваа апликација ви кажува кој гледа фотографии и приказни на Instagram, како и оние кои ве блокираат и престануваат да ве следат.
 • Последен збор

  Еве брз реприз од страната на гледачот. Може да гледате видео-пораки на други луѓе без да е запишано вашето име насекаде. Сè што треба да направите е да го зголемите бројот на прегледи на вашето видео. Кога гледате приказна, а не видео, вашето име ќе биде снимено. Постојат апликации од трети страни кои ветуваат дека ќе ви овозможат да гледате анонимни приказни на Инстаграм.Можете исто така да пробате одредени трикови, како исклучување на WiFi пред да гледате. Но, ако останувањето анонимни е важно за вас, побезбедно е да ги следите натписите отколку приказните.

  Дали имате идеи или предлози за повеќе информации за тоа кој гледа на видеа на Инстаграм? Ве молиме споделете со нашата заедница во делот за коментари под овој пост!

  Имаме многу информации за користење на Инстаграм за најдобра корист.

  Имате проблеми со следбеници кои ја минуваат линијата? Научете како да ги блокирате луѓето на Инстаграм.

  Дали сакате повеќе информации за метрика? Погледнете ја нашата целосна опција на метрички напис!

  Ние ќе ви покажеме како да откриете кој ве гледа Инстаграм Издвоите

  Сметката повеќе не ја намалува? Имаме туторијал за тоа како да создадеме втора сметка на Инстаграм.

  Радувате со сите тие сцени на Инстаграм? Ние ќе ви покажеме како да ги избришете сите сметки на Instagram.