Том Ворен изјави дека Проектот Скарлет ќе биде посилен од PlayStation 5

Tom Warren mengatakan Project Scarlett akan lebih kuat daripada PlayStation 5

Изјава се вкрстува кога новата генерација е често пред вратата. Особено во делот за моќ, кој во основа е едно од нај примамливите оружја во сопственост на секој производител на хардвер.

Дека има предност, дури и ако е мала, ќе биде нешто што ќе стане аргумент за навика за продажба на конзоли. И сигурно е дека Сони и Мајкрософт ќе го искористат ова ако ветрот им пријде.

Проектот Скарлет е посилен од PS5

После она што се случи со Xbox One во 2013 година, се чини дека Мајкрософт ја научи лекцијата. Да се ​​има конзола со пониски перформанси е грешка, и тоа е нешто што видовме се смени со Xbox One X.

Сега, гласините покажуваат дека комплетот за развој на PlayStation 5 е посилен од Xbox Project Scarlett. Сепак, има некои инсајдери и луѓе блиски до двата бренда кои го одбиваат тоа. И еден од нив е новинарот Том Ворен кој го осигура Твитер.Микрософт сака да го изненади Сони. Ова е она што тој го рече за комплетот Скарлет Xbox.

Речиси никој го нема. И тие сè уште не се завршени. Зошто слушате толку глупости што не се силни. Мајкрософт овој пат сака да го изненади Сони.

Ворен работи за The Verge и многу пати дава точни информации за марката, на пример за Project Scorpio или Surface.

Проектот Скарлет Xbox се очекува да ја види светлината следната година, а ќе пристигне со многу сила и полна игра.