Топ 5 апликации за спиење за Android кои ќе ви помогнат …

Sleep Sounds es la mejor aplicación para dormir

Значи, еве сум со првите 5 апликации за спиење за Android паметни телефони, кои можат да ви помогнат да имате добар ноќен сон и конечно да одржувате оптимална продуктивност цел ден.

Сите ние користиме паметни телефони цел ден, а повеќето луѓе го обвинуваат за несоница, несоница и други слични проблеми. Па, нерегулираната употреба на паметни телефони во текот на денот, па дури и во текот на ноќта, стресот на работа или семејство, колективно, може да биде причина за несоница, несоница или други слични проблеми. Постојат многу начини да се искорени ефектот на паметен телефон на вашиот сон, но длабокиот сон бара целосен мир на умот, удобна собна температура, итн. На кратко, ви требаат совршени услови за да уживате во добар сон. Но, паметниот телефон, кој е познат, според некои луѓе, затоа што не дозволувате да спијат, навистина може да ви помогне да спиете правилно. Како! Ајде да дознаеме.

Како и различните апликации достапни на Google Play Store, има и неколку апликации што можат да ви помогнат да имате добар ноќен сон, во случај да го сакате тоа диво. Покрај тоа што ви дава добар ноќен сон, можете да го видите дури и квалитетот на вашиот сон преку различни сензори поврзани со преносен уред или паметен телефон. Можете да преземете некои од апликациите, кои можат да ви помогнат да спиете добро, но изборот на најсоодветен за вас можеби не е парче од тортата.

Значи, без дополнително одложување, да почнеме со списокот со апликации за суспензија за Android.

Најдобрите апликации за спиење на телефон со Android

Апликацијата за спиење им помага на луѓето да спијат ноќе со прекрасна музика која постојано се свири во или близу уши. Ако веќе имате плејлиста која содржи музика за спиење, можете да ги слушате за добар ноќен сон. Но, понекогаш природните звуци како звук од снежни врнежи, брановите што кршат на песок, дождот, исто така можат да бидат корисни за да ви дадат чувство на спиење во скутот на природата, така што можете да спиете добро ноќе. Звуците за спиење е само апликација за таа намена.

Звуците за спиење е најдобрата апликација за спиење

Во звуците на сонот, можете да најдете серија природни звуци како звук на дождовница, бранови, невреме, снежни врнежи и многу други. Покрај тоа, можете да изберете дури и други вештачки, но задоволувачки звуци како звук на авион, воз, кој ќе ви даде ноќно чувство за патување, што на крајот може да биде доволно задоволувачко за да ве остави да спиете, за разни луѓе.

Можете дури да поставите време звуците да престанат автоматски или да ги прилагодите по ваш вкус. Sounds Sounds доаѓа со голем број на одлични звуци кои можат да ви помогнат да спиете, и затоа апликацијата вреди да се обидете.

Друга одлична апликација за спиење за iOS и Android што ви помага да спиете ноќе е Пизз, кој исто така свири неколку тивки звуци за да ви помогне да спиете правилно ноќе и да се разбудите следниот ден полни со енергија. Пизз е повеќе од игра само неколку вообичаени звуци за да ви помогне да заспиете.

Пизз: спиење, дремат, концентрација

Секоја вечер во Пизз, ќе доживеете сосема нов сет на музика со некои 3Д гласови што ќе создадат најсоодветно виртуелно опкружување за брзо да заспиете. Покрај спиењето во текот на ноќта, можете дури да го користите Пизз за да ви помогнеме да земете кратки дремки.

Будењето полна со енергија е важно бидејќи е добар ноќен сон. Неможноста да се разбудите правилно може да ви го уништи целиот ден и тоа е кога Пциз доаѓа да игра. Секое утро, Пциз ќе свири енергична музика, која може да ви помогне да го поминете денот на добар почеток, како и да ви помогне да се разбудите правилно на најлесниот начин.

За разлика од повеќето други апликации кои играат музика и различни звуци за да ви помогнат да заспиете, Pzizz секоја вечер свири нов сет на аудио за да вашиот мозок не престане да реагира на истата музика и звуци за да ви помогне да спиете. соодветно. Pzizz е моќна апликација под голема едноставност на корисничкиот интерфејс што може да ја користат скоро сите.

Медитацијата може да ви помогне да водите подобар и попродуктивен живот и Длабоко медитација е апликација за тоа. Не треба да се придружувате на ниту еден центар за да научите медитација и да го правите тоа секој ден.

Длабокото медитација ќе ви помогне да медитирате во тивка околина со убава музика во позадина, па дури можете да добиете помош ако сте почетник и никогаш не сте медитирале во животот. Постојат кратки аудио клипови за медитација и упатства за почетници, но има дури и некои кои се наменети за редовни и искусни медитатори.

Апликација за медитација за длабока медитација и релаксација

Длабокото медитација не е примена со медитација како единствена цел. Дури можете да користите длабока медитација за да добиете адекватен сон во текот на ноќта со избирање на соодветно природен звук од неговата широка библиотека за звук.

Најдобриот дел од длабоката медитација е тоа што е потполно бесплатна апликација и можете да ја користите засекогаш за да спиете добро и да го подобрите животот со редовно медитирање, што може да ви даде предност со подобрување на целокупната продуктивност на работното место.

Ако водите стресен живот и тоа драстично влијае на вашиот сон и целокупниот животен стил, апликацијата „Десет проценти Happier“ може да ви помогне да го подобрите вашиот живот не само за 10%, туку и повеќе од тоа.

Десет проценти Happier е апликација за медитација која може да ве води низ дневните медитации за да го избегнете стресот во животот, покрај тоа што ќе ви помогне да заспиете на најлесниот можен начин, дури и кога минувате низ нај стресниот момент од вашиот живот. Апликацијата доаѓа со над 500 медитации и може да биде корисна за добар ноќен сон.

Десет проценти посреќен - Медитација и спиење

Нова содржина се додава во апликацијата секоја недела за да можете да доживеете нешто ново и да заспиете многу подобро и интересно. Десет проценти Happier, исто така, доаѓа со малку приказни за мудрост, иновации и мотивација како стимуланси, што може да ви помогне да добиете дополнително освежување и продуктивност на работа, ако не сте расположени да медитирате во одреден момент. Значи, Десет проценти Happier е апликација која ќе ви помогне да добиете подобар целокупниот животен стил, а и добар сон е дел од тоа.

Да се ​​има мирна околина е клучот за добар сон и тоа е кога Sleepo доаѓа да игра. Друга подобра апликација помага во спиењето

Покрај тоа што ќе ви понудите голем број на одлични природни и вештачки звуци кои ќе ви помогнат да заспиете, можете дури и да ги мешате и да ги совпаѓате за да одговараат на вашите потреби и да ги слушате најсоодветните аудио комбо што ќе ви помогнат да заспиете. Покрај тоа што ќе ви понудите колекција на различни природни и вештачки звуци, можете дури и да додадете музика од различни музички инструменти за повеќе спокојство кога спиете.

Звуците за спиење е најдобрата апликација за спиење

Sleepo може дури и да работи без интернет врска, а музиката може автоматски да се постави да престане по одредено време, во зависност од тоа колку минути или часови заспивате. Покрај тоа што ќе ви помогне да заспиете, Sleepo може да ви помогне да се фокусирате на вашите студии или работа, да медитирате и да подобрите сè, за да имате постојан фокус за успех.

Таа е една од најпопуларните апликации за спиење за да ви помогне да заспиете на Google Play Store и затоа апликацијата вреди да се обидете.

Тоа се апликациите, кои можете да ги користите за лесно да заспиете или барем да ви помогнат да излезете од проблемите со спиењето на најлесниот можен начин. Како и да е, препорачливо е да го користите вашиот паметен телефон помалку во текот на ноќта и да ги скратите целата ваша стресна работа или да престанете да го правите тоа во целост најмалку два до три часа пред спиење. Да се ​​има добра диета исто така може да ви помогне полесно да заспиете.

Ако сте ги испробале сите генерички пристапи за добар ноќен сон, сигурен сум дека апликациите што ги спомнав овде, сигурно ќе ви помогнат. Апликациите што ги спомнав овде можат да ви помогнат да заспиете сè додека немате здравствени проблеми или сериозни медицински компликации. Во таква ситуација, препорачливо е да се обратите кај лекар за да не ги комплицирате вашите проблеми.

Се надевам дека списокот со најдобри апликации што ќе ви помогнат да заспиете е корисен. Дали знаете за други апликации кои го заслужуваат своето име на списокот или имаат што да кажат? Слободно можете да го коментирате истото подолу.