Топ 5 најдобри алтернативи за Сидија да ја преземете 2019 година

Неодамна, кога помисливме на апликации од трети страни и модифицирани игри, помисливме на Cydia и jailbreakak. До неодамна, тоа беше единствениот начин на кој можеме да добиеме таков вид содржина и единствениот начин да ги менуваме нашите уреди како што сакавме. Деновиве, затворањето на затвори не е опција за многу луѓе.

Алдија алтернативи

Иако имаме голем број комунални услуги со jailbreakak, тие се малку ограничени: некои од нив можат да се користат само на одредени уреди, а повеќето се неподготвени, што значи дека треба да се реактивираат секогаш кога уредот ќе се рестартира. Недостатокот на jailbreaks не е проблем за многумина затоа што, во последниве години, се издадоа различни алтернативи на Cydia.

Што е Cydia алтернатива?

Алтернативите на Cydia се монтери за апликации од трети страни, продавници за апликации ако сакате, но со значителна разлика од официјалната продавница за апликации. За почетниците, сè што е во овие алтернативи е целосно бесплатно, и тоа вклучува официјални платени апликации. И второ, има многу изменети апликации, игри, измени на Цидија и многу други, од кои ниту еден нема да се најде во продавницата за апликации iOS.

Придобивките од користењето на овие алтернативи се:

 • Тие се лесни за инсталирање и употреба
 • Компатибилен со скоро сите iOS уреди
 • Тие работат на најразлични верзии на фирмверот од iOS 7 до iOS 13
 • Тие не се мешаат или модифицираат системот за iOS на кој било начин
 • Тие се легални за употреба затоа што не го менуваат вашиот систем
 • Лесно се отстранува ако веќе не е потребно
 • Сите се целосно пријателски за развивачи и редовно се ажурираат
 • Сите се заштитени со SSL-криптирање и со редовни поправки на грешки / безбедносни ажурирања
 • Сите тие содржат илјадници апликации, игри и поставки.

Вистинската алтернатива на Cydia:

Има само една вистинска алтернатива на Цидија, а тоа е Силео. Ова е систем за управување со пакети, вграден во најновите jailbreaks, но како и Cydia може да се користи само со jailbreak, а не како самостојна апликација.

Топ 5 алтернативи на Цидија:

Со толку многу алтернативи што се нудат сега, како да одлучите која да ја користите? За да ви помогнеме, правиме неколку истражувања и откриваме дека овие се најдобрите алтернативи:

еден.Tweakbox:

најдобри алтернативи за цидија 2019 година

Една од најдобрите Cydia алтернативи е TweakBox, која ја користат милиони луѓе секој ден. Тој нуди најголем и најширок спектар на содржини на која било од алтернативите, вклучувајќи модифицирани апликации како Instagram ++ и Snapchat ++ и модифицирани игри како Pokémon Go и Lat Day на Земјата. TweakBox е многу лесен за преземање и работи на сите iOS уреди од iOS 7 до iOS 13.

2.Emus4U

најдобра алтернатива на cydia 2019

Едно од најновите изданија, Emus4U е една од најдобрите опции за jailbreakers затоа што содржи некои од најдобрите измени на Cydia, особено, нудејќи поддршка за најразлични емулатори на игри. Покрај илјадници апликации и игри, Emus4U исто така нуди снимачи на екран, мелодии, теми и апликации за стриминг за филмови и музика. Друг лесен за преземање, тој е целосно ажуриран за поддршка на iOS 13 и нуди некои прилагодувања во апликацијата.

3.AppValley

најдобри алтернативи за цидија 2019 година

AppValley е одличен извор за апликации, игри и измени, вклучувајќи и премиум апликации од продавницата за апликации бесплатно. Покрај многу официјални апликации за iOS, постои добар избор на модифицирани апликации како YouTube, Spotify и Instagram ++, изменети игри како Minecraft PE и GTA и многу измени, вклучувајќи емулатори, снимачи на екран и апликации за стриминг, за да именувате само неколку. Лесен за преземање и употреба, AppValley работи на сите верзии на iOS до и вклучително и iOS 13.

4.Панда Помошник:

најдобри алтернативи за цидија 2019 година

Релативно нов додаток на алтернативите на Cydia, Panda Helper, е достапен во две верзии: една бесплатна и една платена. Со бесплатната верзија, одберете илјадници апликации и игри, вклучувајќи модифицирани апликации како WhatsApp, Spotify и Snapchat, заедно со многу измени. Платената верзија нуди дополнителна содржина, е многу побрза и постабилна, а исто така е и без реклами. Двете верзии се лесни за инсталирање и работа на целиот фирмвер, вклучително и iOS 13, а корисниците можат да прават барања за игри или апликации.

5.TutuApp

најдобри алтернативи за цидија 2019 година

Можеби едно од најпознатите имиња, TutuApp беше опцијата избрана од jailbreakers за да ги добијат своите изменети апликации и игри. Сега достапен без потреба од jailbreak, TutuApp сè уште нуди широк спектар на апликации, игри и поставки за кои може да изберат корисниците. Тој е стабилен и сигурен, достапен е на повеќе јазици за преземање и работи на сите уреди на сите најнови верзии на iOS. Како и Panda Helper, тој е достапен во бесплатни и платени верзии и може да се инсталира директно на вашиот уред или преку вашиот компјутер.

Како да ги користите алтернативите на Cydia:

Преземањето на овие алтернативи е прилично лесно, и сите може да се инсталираат директно на вашиот iPhone или iPad. Но, што е со користењето на нив? Па, тоа е доволно лесно да се направи исто така, и чекорите се исти за сите алтернативи:

 1. Инсталирајте го вашиот избор на Cydia алтернатива на вашиот уред
 2. Побарајте ја иконата за инсталатор на почетната страница и допрете ја за да ја отворите.
 3. Веројатно ќе биде запрено со несигурна грешка за развивач – видете подолу за чекори за поправање
 4. Кога ќе го отворите инсталерот, изберете категорија за апликации и допрете на неа
 5. Пронајдете ја апликацијата или играта што сакате да ја инсталирате: користете ја лентата за пребарување или пребарувајте
 6. Допрете го, допрете ја опцијата Инсталирај и почекајте да заврши инсталацијата
 7. Вашата апликација или игра е подготвена за употреба.

Несигурен поправат грешки за развивачи:

Кога ја гледате несигурната грешка на развивачот, тоа е затоа што станува збор за неофицијална апликација и инвеститорот е непознат за Apple. Поправањето е навистина многу лесно:

 1. Забележете го името на развивачот на апликација од пораката за грешка: тој ќе биде различен за секој инсталатор
 2. Отворете ги поставките> Општо> Профили
 3. Допрете го името на инвеститорот во списокот и допрете го копчето Trust
 4. Затворете ја конфигурацијата и обидете се повторно со инсталаторот; не треба да одите директно во апликацијата.

Овие се најдобрите алтернативи на Цидија кои ги нудат денес. Сите од нив нудат добар опсег на поставки, апликации и игри, доволно за да им дадат на сите корисници нешто што им недостасува во врска со Сидија.

Топ 5 најдобри алтернативи за Сидија за преземање 2019 1

 • 15-те најдобри игри за пребарување зборови (Android / iPhone) 2019 година – 29 јули 2019 година
 • Топ 10 најдобри емулатори на игри со iPhone 2019 – 29 јули 2019 година
 • Како да ги пронајдете најдобрите сили за патики 2019 година – 29 јули 2019 година
 • Топ 5 најдобри алтернативи за Сидија да ја преземете 2019 година – 29 јули 2019 година
 • 10-те најдобри игри што треба да ги играте на вашиот iPhone 2019 – 29 јули 2019 година
 • Повеќе од 2765+ биографии за најдобри идеи во Инстаграм за јули 2019 година (момче / девојка) – 28 јули 2019 година
 • 15-те најдобри покер игри (Android / iPhone) 2019 година – 27 јули 2019 година
 • 15-те најдобри игри за пополнување на бои (Android / iPhone) 2019 година – 27 јули 2019 година
 • Најдобро време за објавување на водичот за инстаграм во август 2019 година – 26 јули 2019 година
 • 15-те најдобри игри со казино (Android / iPhone) 2019 година – 25 јули 2019 година

Погледнете ги сите натписи