Трговски центри се затворени во недела: Дали е-трговијата исто така е засегната?

Трговски центри се затворени во недела: Дали е-трговијата исто така е засегната?

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

На стартот, законот за Дара што ќе наметне затворање на 50% од недела во трговски центри. Исто така, ќе биде засегната и електронската трговија со откажани испораки во недела

Трговски центри се затворени во недела: Дали е-трговијата исто така е засегната?

Според предлог на законот за Дара, јас Физичките продавници ќе треба да затворат за 26 недела од вкупно 52-те достапни годишно надвор од наредните празници кои ќе треба да ги задржат вратите затворено најмалку 8 од 12 празници секуларна и религиозна.

Со закон предложен од Андреа Ќе даде од Лига, затворањето на црниот период на отворите на диви продавници е санкционирано и пристигнува еден вид регулатива.

Ова би можело да биде одразуваат исто така на е-трговија, и ако е точно дека не е можно да се затвори веб-страница за неколку дена во неделата, нема да има смисла, Sundayе бидат погодени испораките во недела и викенд, што би можело да скокне заради овие договори меѓу работниците, компаниите и синдикатите.

Има зошто, зошто продавниците во центарот секогаш ќе бидат отворени, а потоа има и сите други категории кои сè уште работат во сабота и недела, како што се ресторани, вооружени сили, лекари, медицински сестри и многу други категории, на кои не е засегната оваа уредба.

Според нашиот скромен wallид, тоа мора да биде либерализира сè, но водејќи сметка за состојбите на работниците, со неделно капаче на часови за секој работникво никој случај, и толку повеќе работни места би се создале и сите работат. Во моментов, сепак, тие се истите работници кои меѓу дополнителните договори и прекувремените работни часови го покриваат истото работно време во неделата.

Со нудење нови можности и проширување на работното време и денови, може да се создадат нови работни места и со овие блокови, расипениот раст на земјата. Ние продолжуваме да преземаме застрашувачки чекори назад, додека во многу случаи се бориме спроведувајте ги работниците со човечки и неискористени часови.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!