Трикови за зголемување на возраста и митот на батериите за мобилни телефони

aumentar vida batería móvil

Многу промени се случија уште од раѓањето мобилен телефон додека не стигнеш паметен телефон сега: подобар дизајн, поголема функционалност, помала големина … Но, ако има нешто што е проблем е недостаток на автономија и тоа им се случи на сите нас тоа снемаме батерии за мобилни телефони Во најлош момент, да бидам искрен, ова не е вистинското време да останеме исклучени.

Во оваа статија ви нудиме Најдобар трик за зголемување на траењето на батеријата на мобилниот телефон и спречува да висиш.

Совети за мобилни телефони со повеќе батерии

Јасно е дека колку повеќе гледате и користите паметен телефон и неговата примена, побрзо ќе се потроши батерија за мобилни телефони. Но, идејата е да добиете неколку дополнителни часови од тоа.

Прилагодете ја осветленоста на екранот. Сите мобилен телефон Тие доаѓаат со автоматска осветленост по дифолт, односно се прилагодува на секое опкружување. Иако оваа опција може да биде многу корисна, може да има и спротивен ефект, затоа препорачуваме да ја оставите на средната точка, секогаш без да предизвикате проблеми за вашиот вид.

Wifi пред податоците. тоа мобилни податоци Тие користат повеќе батерии од Wi-Fi, па добар избор е да ја одржуваат Wi-Fi-врската активна, така што автоматски се поврзува секогаш кога е достапна доверлива мрежа.

Оневозможете ги прекумерните известувања. Друга форма на заштедете батерија на мобилен телефон Преку управување со скокачки известувања кои го активираат заклучувањето на екранот. За да го направите ова, мора да го деактивирате сè што не ве интересира или што не е важно.

Затворете ја апликацијата. Кога ќе завршите со употреба на апликација или услуга, не заборавајте да го затворите, особено оние што трошат многу енергија.

Променете ги поставките за мобилните. Оневозможете ги сите функции што не ги користите, како локација, локација, Bluetooth или GPS.

Конфигурирајте го ажурирањето. Поставете ја ажурирањето на апликацијата за телефон во рачен режим, така што таа не ја исцеди батеријата дури и ако не ја користите.

Активирајте го режимот за заштеда на енергија. На овој начин ја намалувате батеријата потрошена за инсталирани апликации.

Краток товар неколку пати на ден. Ова не е најпрактично, но препорачливо е да го полните телефонот неколку пати на ден, без притоа да достигнете 100% од батеријата.

Митот за мобилен телефон со повеќе батерии

Оставете ја батеријата да достигне 0% пред да се наполни. Не само што не е оптимално, туку и батеријата истекува.

Користете само полнач на производителот. Се додека е полнач кој има добра репутација и дозволува иста брзина на брзо полнење, не е важно дали не е од самиот производител.

Никогаш не го исклучувајте телефонот. Дека паметен телефон е паметен, не значи дека не треба од време на време да одморате.

Ова е најдобриот трик за зголемете го траењето на батеријата на мобилниот телефонШто мислиш