Трикот да откриете кој ја гледа вашата WhatsApp има стапица

Trik untuk mengetahui siapa yang melihat WhatsApp Anda memiliki jebakan

Откривањето кој ја гледа вашата слика на профилот WhatsApp е нешто многу примамливо како непродуктивна Затоа илјадници корисници бараат трикови за да ги шпионираат и да ги пронајдат тие информации без да знаат со што се занимаваат.

Деновиве, статиите кружат во детали, дека е можно да се открие кој влегол во нашиот профил, што видел и дали тој дури ја зголемил или преземал нашата слика на профилот WhatsApp. За тоа тие покажуваат дека постои апликација која ветува дека ќе ги обезбеди сите тие информации и е достапна на Google Play.. Сепак, трикот има стапица и важно е да не се за loveубите во него.

Трикови со стапици

Експерти за компјутерска безбедност, како што е случајот со ЕСЕТ компанија, тие предупредуваат дека преземањето и инсталирањето на оваа апликација е опасно на нашите телефони.

Причината Она што веќе го знаеме за други интернет измами и што веќе ги потсетивме, особено за WhatsApp. Многу од овие апликации ги користат криминалците за да украдат податоци што потоа бараат спас или конечно го блокираат WhatsApp и нè принудуваат повторно да ги инсталираме.

Најновиот и најпопуларен случај е од “Проследувачи на профили за WhatsApp.”

На Google Play има многу опасни апликации кои ветуваат да ни кажат кој го гледал нашиот профил

Оваа апликација работи само на телефони со Android и веќе не е достапна на Google Play. Меѓутоа, кога се обидувате да го пронајдете, се појавуваат некои од истите опасни опции.

Една од нив е Проследувач на профили и исто така вети дека ќе обезбеди информации за тоа кој ја гледал нашата социјална мрежа. Методот на измама е едноставен, но ефективен: барајќи од корисниците да ги внесат своите корисничко име и лозинка. Фејсбук или Инстаграм ќе можат да ги скенираат посетите што ги добивате. Со тоа, зачувајте ги податоците и потоа можете да побарате пари за да ги вратите.

Како да се избегне измама

Добра акција е да ги прочитате коментарите што ги оставиле корисниците кои ја преземале апликацијата. Многу апликации имаат пет starsвезди, но малку коментари, а други обично имаат кратки коментари со малку информации (Само ставаат „Вонредни“) за искуството на корисниците.

Трик за да откриете кој ја гледа вашата WhatsApp има стапица 1

Долгите и јасни коментари се најдобриот водич за да откриете дали апликацијата е добра или не

Најдобриот совет доаѓа од експерти за безбедност и исто така здрав разум: не обидувајте се да откриете кој го гледа вашиот профил.

Сепак, тие препорачуваат да бидете повнимателни со вашите сопствени информации. која е достапна преку Интернет и не се обидува да најде информации што не се обезбедени од самата мрежа или апликацијата.

Тие исто така препорачуваат да не се инсталираат апликации од трети страни. да преземе акција на WhatsApp, Facebook, Twitter или Instagram што не се препорачува од мрежата.

Најдобро е да не бидете премногу curубопитни и да бидете повнимателни за нашата приватност.

Коментар