Тупаница на северната везда: Легендите го оживеваат Водачот на Рерол – дали е достоен за тоа?

Fist of the North Star: Legends ReVIVE Reroll Guide - Is It Worth It?

Клеточниот RPG SEGA што ја донесе серијата FotNS на нашите мобилни телефони – и го стори тоа совршено – нè предизвика да собереме група херои преку системот Гача. Некои луѓе, особено оние кои не се задоволни од она што го привлекуваат рано, сметаат дека се запишуваат и тоа е она за што ќе зборуваме во денешната игра.

Со други зборови, ќе ви кажам како повторно да трчате во тупаница на Северната везда: Legends ReVIVE и потоа да го споделам моето мислење, ако ова е нешто што вреди.

Веќе знаете што е револуција во играта Гача, затоа што сте тука, но ако не, ова е она што се случи: Реролинг започнува одново и одново со надеж дека ќе добие подобар ценет херој порано активиран од системот Гатка.

Како да повторам во FoTN: Legends Revival?

Бидејќи на развивачите на игри не им треба овој процес, тие обично ви го отежнуваат започнувањето и играњето подобар карактер. Во случај на оваа игра, ова е навистина одзема многу време.

Тупаница на северната везда: Легендите го оживеваат Водачот на Рерол - дали е достоен за тоа? 1

Имате две опции: една е побрза, но нуди помалку опции и една ви дава повеќе од 10 нерешени, но тоа трае долго. Да започнеме со првото:

1. Најлесен начин за регистрација е да стигнете до крајот на првото поглавје во режимот Story. Сè додека не ги завршите, со собирање на сите поздрави и бесплатни награди, веројатно ќе добиете околу 5 интересни гача од продавницата – можеби и повеќе.

На почетокот, вие се гарантира дека ќе добиете борец на секои 3 влечења, така што ќе добиете 2. Не многу играње, но ова е најбрзиот начин да го направите тоа.

Ако не сте задоволни со она што го добивате, излезете од играта, деинсталирајте ја, инсталирајте ја повторно и започнете одново. Исплакнете и повторете додека не сте среќни.

2. Вториот начин да го направите тоа – и тоа ви дава повеќе избори, е да го пополните поглавје 3. Кога ќе направите, добивате 10 привлечни билети за гача, зголемувајќи ги вашите шанси да добиете подобар херој само затоа што имате повеќе влечење.

На овој влез ќе ги додадете и сите награди собрани на патот, што веројатно ќе ви овозможи да добиете 25+ тековни ждрепки. И со толку многу од нив, дефинитивно ќе имате подобра шанса да го нацртате ликот што ви се допаѓа.

Тупаница на северната везда: Легендите го оживеваат Водачот на Рерол - дали е достоен за тоа? 2

Проблемот со завршувањето на третото поглавје е потребно многу време и преуредувањето во тој момент е тешко: дали навистина имате многу време да потрошите само за да добиете подобар херој?

Па … дали вреди да се вратиме да играме на Fist of the North Star?

Јас секогаш сум личност која генерално се спротивставува на повторното регрутирање бидејќи ја елиминира случајноста на играта и целокупниот фактор за забава. Но, во некои игри, кога тоа е полесно и трае само неколку минути, дефинитивно вреди да се пробате од оние кои се многу конкурентни.

Меѓутоа, во случајот на FotNS за мобилна телефонија, навистина мислам дека не е изводливо и ќе ви ја кажам причината:

Прво, за да добиете најдобра шанса за повеќе реми, мора да ја завршите играта до крајот на поглавје 3. Дури и ако одите во автоматски режим и брзи удирања, сепак зборуваме за најмалку 45 минути поминати секој пат.

Второ, секој пат кога ќе деинсталирате игра и повторно ќе ја инсталирате, мора да преземете почетно ажурирање што е многу големо, скоро 1 GB. Потребно е време и не треба да правите многу додека преземањето се одвива … Плус, вие вршите дополнителен притисок на серверот за игри и тоа нема смисла.

Трет и најважен е фактот дека кога ќе завршите со 3. поглавје, собравте тон награди на патот, плус 10 бесплатни влечења што ги добивате како дополнителен подарок.

Ова значи, како што реков претходно, дека добивате 25+ влечење (со трошење на скапоцени камења и други трикови добиени на патот). Тоа е многу интересно и ќе добиете многу херои за да работите добро.

Тупаница на северната везда: Легендите го оживеваат Водачот на Рерол - дали е достоен за тоа? 3

Солидна награда од едно од моите 10 бесплатни влечења

Во мојот случај, во тоа време, имав 13 отклучени херои, од кои 7 беа СР. Се разбира, јас не ги добив UR-карактерите (Таузер и Кен-ох), но ги проверив нивните барања и се чини дека тие сè уште не влегоа во игра!

Ако допрете на копчето “Како да добиете” веднаш до нивниот портрет, се вели “Ве молиме почекајте да биде додадено од ажурирањето”. И, дури и откако ќе бидат додадени, сигурен сум дека нема да биде лесно да ги повлечете низ ова влечење.

Значи, она што го велам е дека најверојатно ќе имате доволно СР за да изберете и да направите навистина солиден тим. Нема потреба да трошите повеќе време само за да добиете еден од ликовите за кои сметате дека е подобар.

Но, тоа е само мое мислење – сега знаете како да го репродуцирате FotNS: Legends ReVIVE и зависи од вас да одлучите дали вреди да се направи или не.