Тфу изјави дека тој „одвоил време да се појави“

Тфу изјави дека тој „одвоил време да се појави“

Fortnite streamer и поранешен член на Faze Clan, Тарнер „Тфу“ Тени реши да го достави Twitch стриминг на едната страна за некое време. Во серија твитови објавени порано денес, Тени објави дека ќе паузира за да емитува видеоснимки со видеа од лични причини.

Во твит (преку Дот Еспорс), Тени рече: „Се одморив“, додавајќи дека тој имал „што може да барам во животот, но поради некоја причина не бев среќен во последно време“ и дека се чувствуваше заробен просторот ми влева негативно во умот. “Сепак, не беше јасно, колку време планираше да се однесе од стриминг.

Твитовите доаѓаат на крајот на неколку тешки месеци од Тени. Највпечатливо беше неговата многу јавна расправија со организацијата за придружба на Флан Флан. Претходно ова лето, стриминг се раздели со компанијата и откако падна во неговите услови за договор. Фази Клан оттогаш го тужеше потокот за кршење на условите на договорот.

Tfue е исто така релативно гласен во врска со неговото сегашно незадоволство и со Twitch и Fortnite, коментирајќи за состојбата на борбениот ројал и се шегува дека Ninja е во право да ја напушти стриминг платформата за Mixer.

Настрана некои краткорочни забрани од минатогодишниот канал, ова движење подалеку од Твич го означува првиот пат кога Tfue престана да работи. Како еден од најголемите двигатели на платформите, интересно е да се види колку е голем влијанието на времето врз пошироката заедница.

ИНФО