Убиената игра во тетрис ЕА е убиена

Game Tetris mobile EA terbunuh

Навивачите на активната паметни телефони и таблети на играта Tetris EA се известија дека играта ќе престане да се игра на iOS и Android на 21 април 2020 година.

Информациите доаѓаат од скокачки известувања кои играчите ги добиваат кога ја отвораат играта, овозможувајќи им да го знаат планираниот датум за прекинување. Според известувањето, тие нема да можат да се репродуцираат од тој датум, без оглед на претходните набавки или преземања.

Во прашање играта е Тетрис и Тетрис Блиц од ЕА, две рунди класични загатки, и додека недостатокот на физички копчиња може да биде загуба за некои луѓе, тие имаат силна репутација како роуд шоу за франшизирање.

  • Кој е најдобриот мобилен телефон за играње игри сега?

Објаснувањето за причината зошто оваа игра ги добива своите права е правилно – компанијата „Тетрис“ (да, тоа е вистинско име) продаде нови права минатото лето за мобилната игра на франшизата до N3TWORK, па не е големо изненадување што играта може да биде убиена. Всушност, компанијата Тетрис оттогаш потврди дека огласот за ЕА е резултат на набавка на нови права.

Тоа, рече, повеќето случајни играчи веројатно ќе ја промашиле малата трансакција, така што сепак ќе изненади многумина.

Првиот влез на N3TWORK во оваа серија е објавен за мобилни телефони: Тетрис Ројал, кој звучи многу слично на Nintendo SwitchTetris 99, изненадување на борбената ријала која ја презема играта. Играта е развиена од друго студио по име Арика, така што ако немате чувство колку биле комплицирани пред тетрис, треба да го сторите тоа сега.

Во меѓувреме, имате уште околу три месеци да ја играте оваа игра ако сте обожавател, додека можеби имате проблем да ја преземете пред тоа, ако веќе не сте – докажано е нашето пребарување на iOS App Store. без резултати.