Уште две Beacon Rift забележаа Fortnite сезона 10, недела 6

Dua Beacon Rift lagi terlihat Fortnite Musim 10, Minggu 6

Се чини дека повеќе промени во картата се во тек, со Fortnite Battle Royale, со појава на две ‘Rift Beacons’ видливи на картата – но се чини дека тие не ја достигнале својата крајна дестинација.

Досега во Сезона X, Rift Beacon е одговорен за промена на локациите како што се Dusty Depot, Tilted Towers, Mega Mall и многу други.

Неодамна, пламен донесе враќање на Кевин на коцка, поради долгиот план на епските игри да изготват карта без запирање, а пристигнаа уште два пожари.

Уште две Beacon Rift забележаа Fortnite сезона 10, недела 6 1Rift Beacons ја менува потпрената кула на почетокот на сезоната 10. Слика: епски игри

Во моментов, двата пожари можат да се најдат во близина на Дасти Депо, но скоро е сигурно дека ова не е местото каде што тие ќе стапат во сила, затоа што оваа локација е променета.

Напротив, се чини дека Дасти Депот, всушност, е градежната точка за овој пламен, а веќе е испратена.

Како што се гледа од Fortnite Leaker FortTory, еден од двата празнини секачи моментно седи зад камион надвор од фабриката, но неговата крајна дестинација е непозната.

Другите се уште се во внатрешноста, што укажува дека тука потекнуваат сите пожари, пред да бидат транспортирани до ПОИ (дестинација) за да се направи мапата.

Каде точно ќе одат и што ќе сторат не е исто така неизвесно, но протеконите датотеки за игри сугерираат дека класичните локации како што се Риски Рилс и Анархија Акрас можат да бидат поставени да се вратат во одреден момент во Сезона 10.