Фановите мислат дека пронашле Покемон пуканн, кој бил исфрлен

Pedang Dan Perisai Akan Membiarkan Pokemon Anda Bekerja

Во полето на видео игри, ниту една франшиза не е издржлива или популарна Одг. Дури и надвор од неговиот оригинален медиум, всушност, спиноф аниме-сериите, стока, филмови во акција во живо и голем број други тај-инци дошле и поминале повеќе од 20 години историја и компанијата Покемон не покажува знаци на забавување, помеѓу. И во центарот на сето тоа? Стотици (приближувајќи се до 1.000 пресвртници) чудни, извонредни и чудни суштества кои чекаат да бидат заробени, тренирани и се бореа за да станат искрен мајстор Покемон.

Сепак, со толку богата историја зад неа, дизајнерите во Game Freak несомнено ќе напишат безброј дизајни за Пон, кои никогаш не успеваат. Првичното демо на познатиот „Покемон злато и сребро“ се карактеризираше со неколку суштества кои конечно беа извлечени од финалната верзија и сега, се чини дека се открива уште еден Покемон кој никогаш не бил наменет за тоа. Според историчарот на Покемон, Др. Лава, корисникот на Твитер сподели слики од кои сметаат дека се дизајни за записи во Покедекс, избришани од минатите генерации.

Погледнете за себе подолу:

Започнувајќи со кернел и завршувајќи со животно кое гуши со маскота Прингилс, дизајнот погоре е дело на Мунео Саито. За оние кои не се свесни, Саито е лик уметник за играта на злато и сребро и е заслужен за создавање на Легендарните astsверови Раику, Ентеи и Суикун пронајдени во регионот Joохто. Ова суштество со зеленчук е далеку од триото инспирирано од кучиња, но врската е јасна како ден.

Заедно со официјалниот Одг, оваа личност има низа еволутивни фази за кои се вели дека се дизајни наменети за играта што Саито ја правеше во тоа време. Без разлика дали неименуваниот проект всушност бил насловот на Покемон, Саито никогаш не го спомнал, иако јас бев напорен да верувам дека можеа да направат нешто друго. Сепак, оваа серија никогаш не се прикажуваше Одг со три еволуции (две се тековни максимум), така што одговорот не е многу јасен.

Интересно откритие и на некој начин и сигурно ќе поттикне понатамошна истрага за минатото дело на Саито. Погледнете го овој простор за повеќе.