„Фатете го витезот“, рече новиот дел за маркетинг на Instagram WB Games

"Capture The Knight", Mengatakan Bagian Baru Pemasaran Pada WB Games Instagram

За никого не е вест дека Бетмен има многу непријатели. Како и да е, можеби ќе видиме дека ќе влезе нова група, според новиот дел за маркетинг на страницата Инстаграм „Ворнер Брос игри“. Додај, серија симболи префрлени со наслов „Фаќање на витез“, може да значи секој.

Сепак, додека другите игри на „Аркам Бетмен“ ни дадоа големи непријатели во галеријата „Бетги непријатели“, големи и мали, постои барем една група која во текот на изминатите неколку месеци се шпекулира дека наскоро ќе добијат своја игра за Бетмен: Судот Оул.

Во стриповите во Бетмен, Судот на Оулс е тајно општество од горните класи на Готам Сити, кои со стотици години го манипулираат градот по патот што сакаат. Симболот објавен на WB Games Instagram, можеби не личи на був, но ако мислите за тоа како був лице на профилот, има многу повеќе смисла.

Навивачите на серијалот „Batman Arkham“ можеби се сеќаваат на WB Games во Монтреал како развивач на игри Batman: Arkham Origins, кој доби неколку разделувачки прегледи за технички проблеми и добиени од оригиналната формула „Arkham Batman“, заедно со непотребниот мултиплеер.

Сепак, се надевам дека Светските игри Монтреал ги научија своите лекции уште од тогаш. Ако оваа реклама за „Фаќајте го витез“ излезе дека се однесува на Судот на бувлите, тогаш се надевам дека ќе добиеме уште една игра за „Бетмен Аркам“ која ќе биде добра како и трите главни.

Со оглед на тоа што Судот на Оулс никогаш не бил виден надвор од стриповите на Бетмен (има еден DC анимиран филм направен од него, но ништо друго), оваа нова игра може да биде голем двигател за нивната популарност ако завршат со глуми криминалци. Но, за да бидеме сигурни, мора да почекаме и да видиме што доаѓа од настанот Playstation State of Play.