Фејсбук го отстранува бројот на лајкови од вашите објави

Suka Facebok

Фејсбук сака фрлаат лајкови на вашата социјална мрежа. Секој пат кога ќе видиме фотографија што ни се допаѓа или објавување, ја притискаме иконата за палците за да покажеме дека ни се допаѓа. Но, сега луѓето на Зукеберг претпоставуваат дека корисниците се чувствуваат постојано осудувани и сакаат да го елиминираат бројот на допаѓања на објавување за да не се случи ова повторно.

Помина веќе долго време од „Фејсбук“ тој реши да вклучи реакција за да додадеме можност попрецизно да го искажете она што го чувствувате, надвор од како. И неодамна на Инстаграм почнав да кријам лајкови во разни земји. Сега, очигледно, стратегијата ќе следи и на други социјални мрежи и на Интернет мамка од Фејсбук.

На Фејсбук нема лајкови

Како и обично во овој случај, новитетот е откриен од специјалистите за социјални медиуми, Janeејн Манчун Вонг и Фејсбук.Таа ова го потврди со прашањето од специјалните медиуми TechCrunch. Како што броевите, дефинитивно ќе престанат да се појавуваат и информациите ќе им се појават на луѓето кои реагираат на секоја публикација што ја консултираме. Некои луѓе ќе се појават, но не точниот број на лајкови во одреден пост. Ова ја избегнува споредбата или чувството да бидат испитани или осудени според тоа што ќе испратите.

Да, колку пати се коментира или колку пати е објавено објавата, сепак ќе се појави. Покрај тоа, кога ќе влезете во публикации, ќе видите луѓе како реагираат, но ако сакате да го знаете точниот број што треба да го имате брои еден по еден рачно затоа што нема да се појави на екранот.

Во моментот не знаеме во која земја се тестира или во која земја ќе биде тестиран. Да знаеме дека Инстаграм спроведува сличен тест а бројот на лајкови исчезна во Австралија, Бразил, Канада, Ирска, Италија, Јапонија и Нов Зеланд. Не знаеме дали тоа е само тест или дефинитивно ќе пристигне за секого за неколку недели, последниот е колку што е можно во една и други социјални мрежи.

Некои велат дека ова е наменет само за да се скрие неуспехот на Фејсбук во последните години намалување на корисниците но исто така поврзано, според самата апликација и компанијата, со притисокот што може да биде предизвикан со објавување нешто на Интернет и чекање за реакција на другите.