Фејсбук: За 50 години ќе има повеќе мртви сметки за корисници на социјалната мрежа …

Фејсбук повеќе мртов отколку во живо

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Во 2070 година ќе има повеќе починати корисници на Фејсбук отколку во живо корисници и во моментот нема конкретно дизајнирана постапка за елиминација, хибернација или наследство

За 50 години на Фејсбук, сметките на мртви корисници ќе бидат повеќе од оние живи

Студија направена одИнститут за Интернет во Оксфорд изнесе како во 2070 година, на Фејсбук, ќе има повеќе претплатници на мртви корисници отколку на корисници во живо. Тоа е апсурдна приказна на сината социјална мрежа, која продолжува да ringвони на рекорди со 2 милијарди претплатници, но со природната еволуција на животот, со илјадници починати на ден, меѓу претплатниците на Фејсбук, i профили што никогаш нема да се ажурираат продолжуваат да растат секој ден и Марк Цукерберг нема да може да помогне, но ќе се соочи со ситуацијата.

Всушност, врз основа на податоците дадени од Обединети нации, проценето е дека во следните 80 години, тие ќе умрат барем 1,4 милијарди луѓе претплатени на социјалните мрежи, а според пресметките за раст на Фејсбук, во 2070 година ќе биде година на претекнување на сметки на мртви корисници над сметки во живо.

Внимателната студија откри како во 2100 година тие ќе бидат 4,9 милијарди мртви корисницијас (и регистрирани на Фејсбук), кога претпоставуваме околу 4,8 милијарди активни и затоа живеат корисници. Всушност, треба да го знаете тоа кога корисник умира, неговиот профил не е избришан, но промените во комеморативните и сè уште остануваат активни, каде што корисниците сè уште можат да напишат мисла, но сметката ќе остане активна и присутна засекогаш.

затоа Фејсбук мора да преземе чекори за да се обиде да го запре овој феномен на живот, вметнувајќи опција каде што некои доверливи корисници ќе можат да го соопштат датумот на смртта и да го започнат постапки за откажување на профилот во случај на смрт под услов тоа Фејсбук не успева прво.

Овој наш дигитален живот, кој теоретски би можел да трае вечно, сепак мора да престане на некој начин, и не само на Фејсбук, туку на сите сметки, производи, телефонски картички или други активни на Интернет.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!