Фејсбук Инстаграм и Фејсбук WhatsApp

Фејсбук Инстаграм и Фејсбук WhatsApp

Инстаграм ќе се вика „Инстаграм на Фејсбук“И ќе се вика WhatsApp”Фејсбук WhatsApp“Она што можеби се чини дека е минимален, формален, површен, а не особено пријатен стилски избор е веројатно камен-темелник на новата стратегија на групата против антимонополските притисоци што ги доживува компанијата. Во секој случај, тоа е новина што сега е близу е да стане официјален.

Се раѓаат „Фејсбук Инстаграм“ и „Фејсбук WhatsApp“

Избор на Марк Закерберг е да го направи тоа: јасен и експлицитен (читај: транспарентен) Фејсбук поседува и контролира многу на Инстаграм кога WhatsApp: Тие се дел од истата империја не само на корпоративно ниво, но тие формираат целина со она што е број еден меѓу социјалните мрежи во светот. Изјавата беше претставена на микрофоните на CNet, а потписот е од Берти Томсон, портпарол. Фејсбук: „Сакаме да бидеме јасни за производите и услугите што се дел од Фејсбук“. Како да речеме: отсега секој ќе знае дека WhatsApp и Facebook се интегрирани реалности, бидејќи нештата се транспарентни од името на апликацијата.

Мора да се запомни како Instagram и WhatsApp работат денес во значителна независност од Фејсбук и дека двата имоти ги стекна Цукерберг по раѓањето и развојот надвор од кампусот во Менло Парк. Со текот на времето, групата се обиде на различни начини да ги спои различните средства, исто така, поттикнувајќи ја желбата да ги натера корисниците да комуницираат меѓу трите апликации како да се на еден систем. Меѓутоа, сега кога се чини дека притисокот од надлежните се чини дека е сè поинтензивен, ова е движење што делумно се раселува и делумно ги објаснува намерите на групата: новите имиња ќе се појават и на екранот за најавување и во описот. на апликацијата. Референтна продавница.

Фејсбук WhatsApp

Фејсбук WhatsApp: вака може да изгледа

Во секојдневната реалност, затоа, Инстаграм ќе продолжи да се нарекува „Инстаграм“, иако за време на инсталацијата корисникот ќе мора да го прочита „Фејсбук Инстаграм“ на својот екран. И, тоа ќе се случи и со WhatsApp, трансформирано во „Facebook WhatsApp“. Ова треба да се примени како одговор на тврдењата дека корисникот не е секогаш свесен за фактот дека сите три својства се дел од истата група и затоа може да има размена на податоци помеѓу базите на податоци.

Иновациите за корисниците ќе бидат суштински нула: нема да има промени во нивото на работење, ниту во нивото на иконите: едноставна промена на марката дизајнирана, по секоја веројатност, експлицитно за правни потреби.