Фејсбук сега работи во мрачен режим за апликацијата

Patrón oscuro Facebook

Темна шема на Фејсбук

Темниот режим се очекува да биде спакуван со Android Q и сите машки и мобилни опции. оперативен систем Тие се претвораат во црна и сива боја, овозможувајќи ви да ги одморите очите или да заштедите енергија од батеријата. Но, над Гугл Фејсбук Сега тој исто така работи во својот мрачен режим.

Апликација за пораки Фејсбук Јас го вклучив „Темниот режим“, кој веќе можам да го активирам со емотикони, пред неколку месеци. Исто така и други широко користени апликации се Твитер.Ако ја вклучите оваа верзија за темна или ноќна употреба, очите ќе страдаат помалку кога гледате на екранот. Сега Цукерберг веќе работи во мрачен режим. Фејсбук.

Janeејн Манчун Вонг, популарен систем за филтрирање на социјални медиуми, Фејсбук иРаботете во овој специјален режим Наскоро во мобилната апликација. Темен режим сега Фејсбук во развој Сепак, сите корисници се очекува да пристигнат наскоро.

Темен режим Фејсбук

Колку што знаеме досега, Фејсбук е достапен само (барем денес) за неколку месеци и делови од апликацијата. Останатите страници или опции го одржуваат класичниот интерфејс со светла боја. И според филтрирањето, фонтовите и фонтовите во апликацијата не биле применети за новиот дизајн и продолжуваат да се затемнуваат на темна позадина што го прави многу непријатно да се навигира нормално.

Како што можеме да видиме на сликата Манчун Вонг, позадината Нема да биде целосно црно Но, компанијата би избрала полесни и потемни сиви и сиви копчиња. Интерфејсот е многу сличен на Android Q Dark Mode, за кој се очекува да пристигне за неколку недели.

Што е темниот режим? Фејсбук?

Најдобро од сè, со мрачен режим ќе ги одморите очите. Користењето паметни телефони во текот на ноќта го намалува видот на видот дури и после долго изложување. Ние ја избегнуваме познатата техничка несоница што не можете да спиете откако ќе поминете многу време на телефон.

Но, ние исто така ќе заштедиме батерија. Особено корисен за OLED екраните Активирајте го темниот режим Фејсбук или другите апликации. Како што е објаснето многу пати на овој тип на екран, црните пиксели се пиксели кои не осветлуваат. Ова води до заштеда на енергија, така што не треба да трошите повеќе цел ден.

(ознакиТоранспрет) Фејсбук (т) Трик на Фејсбук (т) Темен режим (т) Темен режим Фејсбук