Филмот „Границата“ ќе биде во режија на Ели Рот

Film Borderlands Akan Disutradarai oleh Eli Roth

Ако некогаш имало видео-игра што изгледа дека ќе направи добар филм, Borderlands е дефинитивно еден од нив. Всушност, пред околу пет години, Lionsgate објави дека планирале да го направат филмот Borderlands, но со оглед на времето што поминало од тогаш, се чувствува како да е заборавено, па дури и откажано.

Сепак, се чини дека тоа не е случај. Всушност, се чини дека филмот сега е во фаза на изработка каде во најава на „Лионсгејт“, компанијата потврди дека режисерот за хорор Ели Рот ќе биде тој што ќе го режира претстојниот филм. Филмот ќе биде во продукција на Ави Арад, Ари Арад и Ерик Феиг.

Според изјавата дадена од Рот, „Се надевам дека ќе ја донесам мојата сопствена енергија, идеи и визија во дивиот, забавен и креативен свет на игри без запирање. Ренди Питфорд и сите во Gearbox силно ги поддржуваат моите идеи – ова навистина се чувствува како совршено невреме од креаторите што се собираат заедно. Ние сме надвор да направиме нова класика, која ќе ја сакаат fansубителите на играта, но и кои ќе најдат нова публика на глобално ниво. “

Ова е речено, не е јасно кога филмот ќе биде објавен. Исто така е нејасно за каква филмска приказна ќе се раскаже и дали повторно ќе ги користи приказните од видео игрите или дали ќе биде нова приказна направена во светот на Пандора.

Објавено на. Прочитајте повеќе за, и. Извор: полигон