Филтриран е Xiaomi Mi 9 Lite: добро збогум на Xiaomi Mi A3 Pro?

Xiaomi Mi 9 Lite sudah difilter: selamat tinggal ke Xiaomi Mi A3 Pro? 1

Кога Xiaomi го претстави Xiaomi Mi A3 пред неколку месеци, многу гласини покажаа дека можеме да ја видиме Pro верзијата на овој терминал, но денес знаеме дека овој терминал може да стигне до европскиот пазар како Xiaomi Mi 9 Lite.

Xiaomi Mi 9 Lite се појавува на протеконата страница на Google

По презентацијата на Xiaomi Mi A3 имаше многу корисници кои беа разочарани од овој терминал бидејќи не беше голема еволуција во споредба со Xiaomi Mi A2.

Една од најкритичните карактеристики на Xiaomi Mi A3 е екранот бидејќи има HD + резолуција додека неговиот претходник има екран со FullHD резолуција.

Овие месеци што поминаа од презентацијата на Xiaomi Mi A3 ја добија моќта на гласини кои упатуваат на идното пристигнување на Xiaomi Mi A3 Pro.

Оваа гласина се заснова на тој факт Xiaomi Mi A3 е глобална верзија на моделот што е објавен во Кина, Xiaomi CC9e, најмалиот од опсегот на два терминали.

Врз основа на ова, се очекува Xiaomi Mi A3 Pro да стане глобална верзија на Xiaomi CC9.

Xiaomi Mi 9 Lite

Но, истекувањето што се појавува на списокот на овластени уреди со Android сертифицирани од Google, се чини дека укажува на тоа Xiaomi CC9 ќе пристигне во Европа како Xiaomi Mi 9 Lite, а не како Xiaomi Mi A3 Pro.

Дали ќе има две верзии на Xiaomi CC9, една со MIUI и друга со Android One?

Иако тие би можеле да дојдат две верзии на Xiaomi CC9, една со MIUI под името Xiaomi Mi 9 Lite и друга со Android One под името Xiaomi Mi A3 Lite.

Она што изгледа сосема јасно е дека Xiaomi им дава приоритет на терминалите со MIUI преку терминалите на Android One, давајќи им подобри карактеристики како што е NFC конективноста.

Кинеските производители се заинтересирани да продаваат повеќе терминали со MIUI бидејќи слојот за прилагодување вклучува сопствен пакет апликации каде може да има корист и со тоа да финансира нови терминали.

Xiaomi го исполнува пазарот со различни терминали од среден опсег и среден ред и сите се чини дека покажуваат дека по неодамнешната презентација на Редми. Забелешка 8, која дополнително стигнува до европскиот пазар е Xiaomi Mi 9 Lite.

Што мислите за тековната стратегија на Xiaomi за исполнување на пазарот со голем број терминали со слични карактеристики?

Дали мислите дека заситеноста на пазарот од страна на Xiaomi може да ве натера да изгубите корисници?

Ги чекаме сите ваши мислења и коментари во оваа статија.

Ресурси | Бесплатен Android

Запознајте ги најновите новости од светот на технологијата, приклучете се на Club Tech на Твитер Фејсбук Телеграма