Фил Спенсер вели дека нема да има Xbox само за да се емитува!

Leak
Фил Спенсер, Раководител на Xbox, споделува преглед на иднината со Project Scarlett на брифингот Xbox E3 2019 во Мајкрософт театар во L.A. Во живо, недела, 9 јуни 2019 година во Лос Анџелес. (Фото: Кејси Роџерс / Инвазија за Xbox / AP слики)

Неодамна, Фил Спенсер јавно објави дека нема да биде објавена нова конзола фокусирана на Streaming. Ова е да одговориме на многуте шпекулации што кружат на Интернет во врска со можноста од фактот дека би можеле да го имаме Скарлет само за да стримуваме.

Но, како и да е, каква изјава дала Фил Спенсер?

Фил Спенсер вели дека нема да има Xbox само за да се емитува! 1

Идејата да се направи Скарлет само втор поток веднаш беше отфрлена од Мајкрософт претходно оваа година. Ова е затоа што, всушност, нема доволно време за сè.Патем, пред неколку месеци, на Интернет се појавија и неколку гласини, кои сугерираат откажување на една од конзолите на новата генерација Скарлет Xbox. Откако неколку студија ги насочија своите напори кон послаби конзоли, тоа не успеа добро за Мајкрософт, кој има за цел да го победи PS5.

Еве што рече Фил Спенсер за Xbox што треба да биде само за стриминг:

„Во моментов се фокусираме само на создавање нов Скарлет, без да размислуваме ниту за Стриминг. Се разбира, ние, секако, ќе ги поставиме темелите играчите да можат да играат од својот паметен телефон. Но, дури и тогаш да направите нова конзола насочена кон тоа ќе помине долг пат. “Дали xCloud проектот ќе успее како што е предвидено?

Фил Спенсер

Овој проект се здоби со многу предности во текот на изминатите неколку години. Бидејќи на крајот на краиштата, ветува нешто големо … Но, дали ќе работи според намерата?

По презентацијата на Е3 2019, научивме дека овој проект ќе им овозможи на сите играчи да ја започнат играта на конзолата и да ја завршат на пример на паметен телефон. Тоа би било фантастично.

Но, со оглед дека ќе го имаме Скарлет токму пред нас, со можност за графики со резолуција од 8K. Кој има потреба или сака да игра на паметен телефон?

На кратко, сè уште не сме сигурни што ќе се даде ова. На крајот на краиштата, Фил Спенсер навистина ги уби надежите на луѓето кои мислеа дека двајцата Скарлет ќе бидат ослободени. Но, кој знае дека тоа нема да се случи во иднина …


Дали ви се допаѓа тоа што го читате? Споделете го вашето мислење во коментарите подолу.

Извор / Извор на слика