Фил Спенсер играше на „Скарлет Xbox Project“

Xbox Scarlett dan PS5: Memori GPU jauh lebih penting daripada SSD

Xbox Project Scarlett е новиот обложување за хардвер на Мајкрософт, со тоа што Фил Спенсер го презема водството. По првиот модел Xbox One, видовме како сегашната поделба надлежна за менаџерите зазема 360 степени во дизајнирањето на нивните машини. Многу грешки за ова се Панос Панај, кој дизајнираше и го надгледуваше производството на Xbox One S и Xbox One X.

Сега, Скарлет е модел што дојде да даде уште една рунда на сè што знаеме за конзолите за десктоп. Веќе знаеме дека ќе имате модул посветен на Ray Tracing и ќе користите SSD и GDDR6 меморија, исто како што напредувавме исклучиво во оваа куќа.

Фил Спенсер и Xbox проект Скарлет

Факт е дека Фил Спенсер Багус има одиграно голем број на игри кои работат на оваа машина. Ова го потврди и Том Ворен, кој го слушнал на директорот за пренос во живо, Судбината 2.

Ова може да изгледа незначително, по сè што тој го тестира Скарлет има смисла во светот. Но, да се знае Спенсер со години да пишува за него, да се оправда овој факт може да значи само тоа подобрен е статусот на конзолата, или барем доволно за да го покажеме за кратко време.

И беше потврдено дека е исто како и Xbox One X и Project xCloud. Наскоро можеме да ги видиме двата проекти во акција. X019 е близу, па ова би можело да биде совршено сценарио за нас за прв пат да видиме конзола.