Фил Спенсер ја играше првата игра на конзолите на Скарлет Xbox

Phil Spencer Telah Memainkan Game Konsol Proyek Pertama Scarlett Xbox

Оваа недела, извршниот директор на „Бунџи“, Пит Парсонс и шефот на „Xbox“, Фил Спенсер, работеа заедно за уште еден „Бунџи Баунти“ во Судбината 2. Сепак, наместо целта да ги победиме Парсонс и Спенсер во Кручиби како подарок од минатото, овој пат целта е само да им се придружат за време на Херовиот напад .

Судбината на првиот Bungie Bounty 2 во 3 година беше овозможена благодарение на Cross Save, кој беше активиран пред неколку недели. Исто така, беше малку повторно обединување и за двајцата, откако Бунги се отцепи од „Мајкрософт“ и од франшизата „Хало“.

За време на протокот на Bungie Bounty, Спенсер зборуваше во должина за неговата loveубов кон Судбината и Судбината 2. Добро беше документирано дека Судбината е една од омилените игри на Спенсер и дека влезе стотици часови во франшизата. Но, најверојатно највозбудливиот плима што го откри Спенсер беше дека тој ја одиграл првата игра на Проектот Скарлет.

Се разбира, Фил Спенсер не може да каже повеќе за неговото искуство со Project Scarlett, надвор од фактот дека тој има одиграно голем број на игри на конзолата за следната генерација Xbox. Во овој момент, единствената потврдена игра на проектот Скарлет е Halo: Infinite, но се претпоставува дека Мајкрософт има многу наслови од прва рака во развој за конзолата. Целата поента на стекнување на развивач како Double Fine е да се осигура дека Проектот Скарлет излегува од портата со опсег што го прави вреди да се купи.

Една позитивна работа што може да се извлече од коментарите на Спенсер е дека Проектот Скарлет се движи заедно и сега е на место каде членовите на тимот на Xbox можат да играат игри во него. Ако Мајкрософт ќе го исполни датумот на издавање на 2020 година за Project Scarlett, треба строго да се тестира на конзолата, а една од придобивките е што Фил Спенсер учествуваше на тестот.

Во целата реалност, фактот што Фил Спенсер ја одигра играта Скарлет игра е интересен и не изненадува. За fansубителите на Xbox, ги прави поблиску да гледаат и конечно да играат игри на конзолата, но за гејмерите, тоа е само дел од процесот. Спенсер, како шеф на големо студио за игри, прво може да го види производот, единствената разлика е во тоа што тој ја проектира оваа идеја како повеќе гејмери ​​од повеќето. Затоа тој е подготвен да учествува во Destiny 2 Bungie Bounty.

Извор: Бунџи