Фортнит конечно добива изработка на вежба заснована на вештини – и ботови, ако сте навистина лоши

Фортнит конечно добива изработка на вежба заснована на вештини - и ботови, ако сте навистина лоши

Fortnite matchmaking Battle Royale има работено скоро исто како и сите останати титули во жанрот – сите се во ист базен, така што играчи на стручно ниво се таму со луѓе кои никогаш не можат да сонуваат за победа на авторски права. Сега, тоа конечно се смени, затоа што Епп потврди дека правењето вештини засновано за совпаѓање ќе биде таму за 10,40 ажурирање.

Епиќ рече дека оваа „подобрена логика за свршувачи на совпаѓање“ ќе помогне „да се направи играта поправедна“ во основниот режим на борбеност – така што ЛТМ веројатно ќе остане потполно бесплатна за сите. „Willе имате поголема веројатност да одговарате на играчи со исти вештини, и како што ќе се подобрите, така ќе бидат и вашите противници“, рече Епиќ. „Ние полека ќе го лансираме ова во сите региони низ целиот режим на борба„ Ројал “, бидејќи ги тестираме и следиме неговите перформанси“.

Промените за правење усогласеност базиран на вештина за прв пат се навестија пред повеќе од една година, а сличен систем за појавување беше имплементиран покрај турнирите во игра. Некои играчи се сомневаат во промената, но со оглед на тоа што инвестицијата на „Епик“ во конкурентскиот подем на „Фортнит“, појавата на поправедно совпаѓање изгледа неизбежна.

Битката Ројал исто така добива ботови – но дури по сезоната Fortnite 11 го издава датумот на објавување. Во текот на новата сезона, ботовите ќе бидат додадени на пониско ниво на ранг на вештина, а Епиќ рече „тие ќе се однесуваат слично на нормалните играчи и ќе помогнат да се обезбедат подобри патеки за играчите да растат во вештини“. Ботовите ќе започнат да исчезнуваат додека се искачувате низ редовите на новиот систем за совпаѓање.

Можете да добиете повеќе детали во официјалното соопштение, но Епик не детализира како прво ќе работи системот за совпаѓање – и деталите сè уште можат да се променат. Дури и да е така, вашите шанси за освојување на авторското семејство ќе бидат многу подобри.

ИНФО