Фотографија на производи – Комплетен водич за сите ваши потреби за веб-страница за е-трговија

Fotografi Produk - Panduan Lengkap untuk Semua Kebutuhan Situs Web eCommerce Anda

Секој што е нов во e-commerce може да претпостави дека фотографијата со производи е исто толку едноставна како и укажувањето на камерата кон предметите што сакаат да ги регистрираат во нивната продавница, фотографирање и потоа чекајќи ги клиентите да се јават.

Фотографија на производи - Комплетен водич за сите ваши потреби за веб-страница за е-трговија 2

Како и да е, секој искусен трговец со e-commerce ја разбира важната улога што ја игра фотографијата на производи во претворањето на посетителите во плаќање на клиенти, па дури и обични купувачи.

На пример, Вебли неодамна научи Забележете дека 22% од производите се враќаат преку Интернет, затоа што крајната ставка што ја прими клиентот изгледа различно од фотографијата.

Иако е точно дека главната грижа на онлајн купувачот да го притиснете копчето Купување е заснована врз доверба (доверба) и транспарентност, добра фотографија од предметот што тие ја сакаат им оди на долг пат за да ги направат полесните одлуки за нив полесно.

Спротивно на тоа, кога фотографијата со производи за електронска трговија не е доволна, и не може јасно да се разликува од случајни фотографии на Интернет, другите напори за маркетинг, вклучително и вкрстената продажба и продажбата, стануваат неплодни.

Пред да продолжиме да ви кажуваме за главните начини на кои фотографирањето на производи може да ја зголеми продажбата за вашата продавница за електронска трговија, да дадеме јасна дефиниција за тоа што е вклучено.

Што е фотографија со производи?

Во полето за е-трговија, фотографијата со производи е процес на снимање квалитетни слики на производи за предмети регистрирани во онлајн продавници. Направената слика служи како визуелна помош за потенцијалните посетители да ја видат посакуваната ставка за купување и на тој начин одлучува дали да постават нарачка или не.

компанија за развој на е-трговија

Во основа, фотографијата со производи е он-лајн и офлајн маркетинг компонента која е видливо прикажана на страниците за продажба, реклами за списанија, огласи преку Интернет и други места каде што можат да се најдат клиенти.

Како фотографијата со производи ја подобрува продажбата за вашиот бизнис во врска со електронската трговија?

Па, на повеќе начини од еден, одлична слика на производ може значително да ја зголеми оптимизацијата на стапката на конверзија и да придонесе за бројките за продажба.

1. Визуелни аспекти Одржување на интересот на купувачот

Без сомнение, еден од најрелевантните предизвици со кои се соочува секој купувач на Интернет е дека без оглед колку се заинтересирани тие за одреден производ, не постои начин како можат да ги видат или допрат вистинските добра што сакаат да ги купат.

Имајќи го ова предвид, одлична слика за производи за трговија е единствениот начин трговците да им покажат на посетителите визуелни аспекти на производот. Ова често одредува дали тие ќе продолжат да бараат и на крајот да направат купување.

Размислете, на пример, Shopify научи што откри дека само 0,52% се чувствуваат удобно да видат една фотографија од производот и да донесеат одлука за купување врз основа на тоа.

Позначителен број, 33,16% рекле дека повеќе би сакале да видат многу фотографии, при што 60% од испитаниците тврдат дека претпочитаат слики што ќе обезбедат 360º визија на производот.

Ставајќи ги овие бројки во перспектива, сликите со низок квалитет на производи драстично ќе ја намалат продажбата, бидејќи клиентите нема да бидат задоволни. На ист начин, најдобрите идеи и стратегии за фотографирање на производите ќе произведат различни (импресивни) резултати за сопствениците на деловни активности во електронска трговија.

2. Напори за брендирање на супериорни напори за слика на производот

Трговците за електронска трговија значително инвестираат во помагање на клиентите да развијат високи перцепции за нивните брендови.

Ставањето на овој напор во перспектива, надминување на основите на фотографијата на производите и совладување на играта, обезбеди уште еден излез за потенцијалните клиенти да го разберат квалитетот на марката што ја прават.

Без оглед на квалитетот на брендирање што се користи на веб-страниците на е-трговија или на реалните производи, скоро е невозможно да се убедат посетителите да се разделат со своите пари ако квалитетот на сликата не е привлечен.

3. Премостување на јазот помеѓу Купувачите и Продавачите

Како што споменавме порано, фактот дека трансакциите со електронска трговија се вршат на Интернет без физички контакт пред набавка, значи дека постои значителен јаз помеѓу купувачите и продавачите.

Фотографијата со високо-квалитетни производи за електронска трговија совршено го премостува јазот и ги враќа двете страни на ниво на барања за трансакција.

Кои видови на фотографија со производи во електронска трговија?

По утврдувањето на потребата за фотографирање на производи во е-трговијата, да разговараме за два основни типа:

1. Само производ на бела слика во позадина

Овој вид на фотографија бара фотографот на производот да снима серија на чисти слики во бела позадина кои имаат одлики на производи од различни агли што треба да ги видат потенцијалните клиенти.

Најдобри идеи за фотографија со производи за слики се само бели или обични производи во позадина, вклучувајќи и дозволување на производите да зафаќаат не помалку од 75% од главната слика, но не повеќе од 90%, бидејќи тоа може да биде помалку привлечно за клиентите.

На кратко, прифаќањето на слики е само производ што промовира конзистентност, давајќи му на вашата веб-страница за е-трговија униформа и привлечен изглед.

2. Слики за начин на живот

За разлика од претходниот, сликите за начин на живот им даваат на клиентите слика за вистинска употреба на предметниот производ. Со други зборови, овој вид на слика им овозможува на клиентите да видат дека производот всушност им служи на целта што сакаат да ја купат.

Ако имате намера да вкрстено продадете одредени производи, фотографиите за начин на живот даваат можност суптилно да го прикажете производот со бесплатни артикли. За да најдете вакви артикли, направете список на сè или секој што вашиот производ може да го сретне во употреба во реалниот свет, а потоа направете соодветен стил.

Друга придобивка од сликите за живот е тоа што можете да ги користите и за други вон-маркетинг кампањи, како што се брошури, билборди, транспаренти за настани, па дури и на страниците на вашите социјални медиуми.

Следно ќе разговараме за други карактеристики и техники што треба да ги земеме предвид при производство на слики на производи за идеална страница за производи.

Техника за Слика на производи за е-трговија

Омилена фотографија со производи додаде додадена вредност на содржината на секоја страница на производот на вашата веб-страница за е-трговија. Сепак, постојат и други аспекти потребни за да се постигнат најдобри резултати на долг рок.

Слики со комбинации на бои

Ако предметниот производ е достапен во различни бои, тогаш е многу важно да се обезбедат потенцијални клиенти, не само со список на достапни бои, туку и со висок квалитет на слики погодни за производот.

Забелешка Сепак, можете да изберете да прикачите слики само од производи во бела позадина за разни бои на производи со една или две слики за живот, за целата страница.

Слики со производи во контекст

Наместо сами да го продавате производот, можете да го продадете искуството со тоа што ќе им дадете на клиентите слика што покажува како производот е во реалниот свет. На пример, можете да им покажете на луѓе кои носат облека, уреди за работна површина кои се користат за работа или фотографираат со производи од камера.

Дозволете им на клиентите да видат дека можат да добијат вредност за она што сакаат да го купат и тоа ќе ги направи нивните одлуки за купување многу полесни.

Видео за производи

Видеата со производи несомнено обезбедуваат друг начин да им обезбедите на клиентите блиско физичко допир, правејќи го тоа совршено дополнување на вашите напори за фотографирање на производите од електронска трговија.

Видео идеи за производи може да вклучуваат употреба на производи од реален живот, интересни прегледувања, дискутирање на точките на болка со кои се соочуваат клиентите, како производите ги решаваат и повик за акција (CTA).

Доколку е применливо, можете исто така да направите демо за тоа како да отворите кутија со производи, да ја поставите за прв пат и да ја користите за намената.

Функција за зумирање и одзумирање

Освен ако не управувате со вашата веб-страница, ова е обично карактеристика што ќе ја додаде агенцијата за развој на веб-страница за е-комерција која ја донесувате во вашиот бизнис.

Функциите за зумирање и излез им овозможуваат на клиентите да добијат појасен преглед на разликите, но мора да бидат интегрирани на начин што може да се прикаже истовремено на повеќе уреди, особено мобилните телефони.

Ние имплементираме функции за нашите клиенти во Светот на камења САДсо оглед колку е важно клиентите да внимаваат на структурата и својствата на природниот камен што сакаат да го купат.

Посетителите на веб-страницата треба само да лебдат над сликата на производот за да добијат подобрен преглед на артиклите, со придружен опис.

Текстура на слика

Текстурата на сликата се однесува на дистрибуцијата на карактеристиките на бојата на сликата. Најдобрите слики за производи на e-commerce прикажуваат бои кои не бледнеат дури и кога клиентите ги користат функциите за зумирање и одзумирање.

компанија за развој на е-трговија

Покрај тоа, боите што се користат како во позадина, така и во вистинските, ќе бидат дистрибуирани рамномерно за да се постигнат најдобри резултати.

Креативно Идеи за фотографија на производи

Наместо да користите конвенционални идеи, истражете ги креативните идеи за фотографирање на производи користејќи Pinterest или посетете ги вашите конкуренти за да откриете што работи за нив.

Фотографија на производи - Комплетен водич за сите ваши потреби за веб-страница за е-трговија 3

Фотографии идеи за овој производ на чевли за патики Pinterest привлече внимание сеќавајќи се на фаќањето удобност и се гледа дека потенцијалните клиенти можат да очекуваат. Позадината е во основа ноќен тунел со светкави светло, што е можно да се добие со уредување.

Како успешно да се генерираат привлечни Слика на производи за е-трговија за вашата веб-страница

Откако ќе разговараме за важните техники на фотографирање на производите на е-трговија, да преминеме на практичните аспекти на завршување на работата.

Забелешка Сепак, за секоја поставка за успешна фотографија со производи, потребна е задолжителна позадина. Освен ако не планирате да направите целосно уредување во позадина по снимањето, треба да ја одредите позадината.

Позадината може да биде обична, монохроматска, повеќебојна или управувана од контекст, како оваа од Кока Кола.

Фотографија на производи - Комплетен водич за сите ваши потреби за веб-страница за е-трговија 4

1. Производи и позадина

Со подредување на позадината за фотографирање на производот, следното нешто што треба да се разгледа е како производот е усогласен со позадината. Целта е да се фати производ од различни агли за да им се даде на потенцијалните клиенти целосна слика за тоа како изгледа производот.

Фотографија на производи - Комплетен водич за сите ваши потреби за веб-страница за е-трговија 5

Фотографијата на производи за нега на кожата погоре покажува директен преглед на комплементарни производи кои се редат едни на други против позадината.

Стандардно е дека производот во сликата на производот за електронска трговија мора да содржи доволно простор во позадина, што го прави јасно видлив за купувачите.

2. Евалуација на производи пред снимање

Овој чекор е неопходен дури и пред да се премачка производот со позадина. Иако е точно дека можете да се ослободите од дамките на производот, проверувањето на вакви проблеми пред снимањето може да заштедите многу време.

Овој принцип важи и за позадини или други артикли што ќе бидат заробени со производот. Какво било оштетување на нив може да има влијание врз квалитетот на сликата на финалниот производ за електронска трговија што ќе биде поставено на вашата веб-страница.

3. Манекни за фотографии од облека и облека

Ако продавате облека во вашата продавница за е-трговија, тогаш треба да обезбедите манекни. Нивната употреба ќе им овозможи на потенцијалните клиенти да видат како ќе изгледа облеката кога ќе се носат, различни форми и други карактеристики како што се јаки или џебови.

Кога поправувате уредување на фотографија со алијас, тогаш можете да го избришете манекенот без да го изневерите изгледот на облеката на клиентот додека носи.

Фотографија на производи - Комплетен водич за сите ваши потреби за веб-страница за е-трговија 6

4. Производи за фотографирање на гром

Без разлика дали користите природно, вештачко осветлување за поставките за фотографирање на вашиот производ, останува фактот дека осветлувањето значително го одредува конечниот квалитет на сликата, како и времето поминато на уредување.

Природното осветлување е поволно за буџетот и е идеално за фотографирање на производи за начин на живот на e-commerce за да се прикажат производи што се рекламираат за употреба во реалниот живот.

Од друга страна, вештачкото осветлување дава поголема контрола врз процесот на фотографирање на производот затоа што може лесно да се прилагоди.

За да направите вештачки светла, потребен ви е лесен лач или шатор за да ги добиете истите студиски лесни ефекти потребни за снимање помали предмети. Потоа пополнете ја светлината (се користи за намалување на сенките) и потребна е и вистинската ламба (честопати сијалица).

 • Друго Осветлување на фотографија на производи Совет
 1. Подобро е да имате вишок светлина, а потоа да го контролирате, отколку да пукате под несоодветно осветлување.
 2. Не снимајте слики на отворено на директна сончева светлина, бидејќи тоа може да создаде сурови сенки и понизок квалитет на сликата.
 3. Осигурете се дека светлата се шират рамномерно и боите се рефлектираат јасно пред да фотографирате.

5. Користете статив за статив

Користењето на статив ви овозможува да ја добиете посакуваната стабилност и потребен фокус за снимање на високо-квалитетни слики за производи за е-трговија затоа што е речиси невозможно да го добиете целиот производ во јасен фокус ако ја држите камерата во рака.

Ако вашиот буџет не ви дозволува да купите статив (строго препорачано), можете да го добиете вистинскиот стап за камера или да импровизирате со помош на клупа или купишта книги.

Запомнете дека целта е да ја направите вашата камера стабилна и да заштедите време по обработката затоа што земениот производ ќе биде јасен фокус.

6. Избор на Apt камера

За почетниците, користејќи ја камерата на паметен телефон, можеби iPhone или Samsung може да биде доволно за да добиете висококвалитетни слики за производи за електронска трговија. Иако ќе бара долго време по обработка, контролите на овој рачен уред се едноставни и лесно прилагодени на природната светлина за време на секоја сесија на фотографија.

Од друга страна, бизнис за трговија со поголем буџет можеби ќе сака да инвестира во некои од најдобрите камери како што се модерната серија на Канон, Олимп или Никон.

Но, да се добие камера е само половина од работата. Фотографите на професионални производи разбираат дека манипулирањето со поставките за конфигурација достапна на фотоапаратот може да произведе подобри слики.

Најдобри поставки за камера DSLR за Фотографија на производи за електронска трговија

 • Користете мал отвор како f8 или f11 за да направите пошироко поле и да го задржите целиот фокус на производот.
 • Поставете го балансот на белата боја при снимање на температурата во Келвин, што е еквивалентно на вашиот извор на осветлување.
 • Избегнувајте употреба на леќи со широк агол за да избегнете искривување на сликата и работно место за поставување време.

На крајот на краиштата, совршената комбинација на вистинската камера, поставките за светло и позадина за време на поставките за фотографирање на производот ќе обезбедат финалната слика да изгледа совршена, со малку подобрувања.

7. Поправка назад … ПОПРАВКА

Речиси е невозможно да се произведе совршена слика за производи за електронска трговија директно од фотоапаратот. Поради оваа причина, неопходно е да се користи софтвер за уредување на слики, како што е Канва, Фотошоп или Светилник за подобрување на изгледот.

На пример, можете да отстраните засенчување, позадински култури или контрастни бои за да се издвоите производот што се рекламира. Паметно е да се обрне внимание за да се избегне прекумерно уредување на фотографии додека формата, бојата или текстурата не станат погрешни.

Запомнете, дека целта на ретуширање на сликата е да се направи скоро совршен, а не да се создаде вештачки впечаток што нема да одговара на крајниот производ испратен до клиентот на крајот на денот.

Во меѓувреме, експертите за фотографија на производи за електронска трговија, исто така, препорачуваат дека сликите со производи што се користат на веб-страницата мора да имаат стандардна големина. Ова ќе овозможи ефикасен дизајн на веб-страница затоа што сите слики се исечени на иста големина и маргини на сите страници на производи.

Детали за алатите и опремата потребни за аранжман за фотографирање на производи

 • Табела за стрелање.
 • Лесен шатор.
 • Светла во студиото.
 • Статив.
 • Камерата (или вашиот паметен телефон!).
 • Алатка за уредување на слики.
 • Пиксар
 • Канва
 • Мотоцикл.
 • Кршен.
 • Pixc
 • Фотографски упатства за конзистентност

Дали треба да инвестирам во професионална фотографија со производи?

Прашање што често го поставуваат трговците со електронска трговија е дали е точно да се донесат професионални фотографи на производи во нивните онлајн продавници.

Па, одговорот на тоа прашање не е јасен, но ќе разгледаме неколку работи што треба да ги разгледаме пред да донесете одлука за тоа.

1. Вашиот буџет

Ако само градите деловни активности за е-трговија и имате низок работен капитал, тогаш регрутирање фотографи на производи за вашиот бизнис или дури и купување скапа опрема, може да биде погрешен начин за инвестирање на вашите пари.

Наместо тоа, пронајдете го најдобриот економичен начин за комплетирање на слики од производи за електронска трговија во рамките на вашиот буџет.

2. Искуство

Користењето на Интернет или дури и воспоставување продавница за е-трговија значи дека може да имате знаење за тоа како функционира фотографијата и можеби некое искуство. Како такво, можеби ќе сакате да размислите да инвестирате во курс преку Интернет (бесплатно или платено) што учи за аранжмани за фотографирање на производи.

Меѓутоа, ако немате доволно време да го направите ова, тогаш инвестирањето во фотографирање на професионален производ може да биде подобар избор за вас.

3. Уредување и софтвер

Ако се чувствувате доволно сигурни во квалитетот на сликата што ја фотографирате, но не верувате во своите вештини за уредување, можеби ќе треба да инвестирате во уредување софтвер наместо да ангажирате фотограф на производ.

Меѓутоа, ако немате вештини за снимање и уредување, тогаш регрутирањето на вашите производи за електронска трговија може да биде најдобриот избор затоа што можете да заштедите пари за услуги за пребарување и уредување.

4. Видови на производи

Се чини дека вашиот деловен модел за електронска трговија и видовите производи што се продаваат во вашата онлајн продавница можат да утврдат дали треба да продолжите да користите професионална фотографија или да користите DIY пристап.

Размислете, на пример, веб-страница на недвижен имот што бара патување низ многу локации за да се зафатат специфичните карактеристики на наведениот имот и неговата непосредна околина.

Таквата задача идеално би била погодна за фотограф на производ, а не за сопственик на деловна активност или за некој кој нема искуство.

5. Временски фактор

Не постои негирање дека фотографијата со производи е само една задача на многумина вклучени во работењето на профитабилна веб-страница за е-трговија. Затоа, аутсорсингот се чини дека е подобар избор отколку да трошите толку многу време во овој аспект кога немате експертиза за да постигнете вистински резултати.

На крајот на краиштата, инвестирањето во професионална фотографија на производи за да им служи на вашите клиенти може да ви заштеди време и да ви овозможи да се фокусирате на повеќе витални области на вашата деловна активност. Во исто време, не треба да инвестирате во алатки или да ги научите основите на фотографијата на производи за вашата веб-страница за е-трговија.

Веруваме дека земајќи ги предвид факторите споменати погоре, ќе ви дадете најдобри избори за фотографирање на професионален производ.

Откако ќе пронајдете што работи за вас, обидете се да го постигнете нивото на конзистентност што е потребно за да се одржи сликата на вашиот производ за електронска трговија рамномерно за да создадете вистински впечаток дури и за посетителите за прв пат во вашата продавница.

Последни зборови

Неуспехот да се оптимизираат слики на производи или да се подобри целокупниот процес на фотографирање на производите од електронска трговија може да наштети на интернет продавниците на неколку начини, а не на еден.

Спротивно на тоа, совладувањето на играта ќе даде одлични резултати за деловните активности во трговијата со луѓе, и потенцијално ставајќи ги на патот да станат авторитет во нишата, доколку се применува доследно.

Овој напис ги обезбеди основите и увид во фотографијата на производи, но не треба да се смета за крајниот водич. На крајот, она што ќе се појави како најдобро, ќе бидат резултатите снимени од вашата деловна трговија со имплементирање на сите наведени стратегии.