Хидео Коџима верува дека ќе им требаат повеќе игри како Death Stranding за да најдат нов жанр

La guía del gamer.

Јапонскиот креативец, Хидо Којима, даде интервју за Игротека и го коментираше евентуалното продолжение на Death Stranding, иако тој го стори тоа осврнувајќи се на темелите на новиот „стринг“ жанр што тој самиот планираше да го најде со Death Stranding.

Оваа ексклузивна титула на Сони беше прикажана на последното шоу на игри во Токио четири пати, видовме приколки и кинографска игра, така што веќе имавме добра идеја за тоа што се обидуваше Којима и кој е главниот механизам што ќе нè поврзе.

Хидео Коџима верува дека ќе им требаат повеќе игри како Death Stranding за да откријат нови жанрови 1

Потреба за континуитет

Креаторите на приказната „Метал Gear“ веруваат дека на Death Stranding ќе му треба продолжение за да се етаблира како жанр во индустријата и дека жанрот мора да биде рафиниран за да остане во умот на луѓето.

„Ако направите нешто ново, треба да направите продолжение, а потоа третата верзија или тоа нема да остане како жанр. Кога ќе излезе оваа игра, ќе има многу добрите и лошите страни, а овие елементи можат да бидат јадрото на централниот дел, но мислам дека е подобро да се продолжи во продолжение. “

На прашањето колку игри се потребни за објавување на нов жанр, тој рече дека не е сигурен, но дека верзиите „1,5 и потоа верзијата 2.0“ ќе бидат потребни и потоа може да ги надополнат другите медиуми, како што е телевизијата.

Хидо Коџима верува дека ќе им требаат повеќе игри како Death Stranding за да откријат нови жанрови 2

Сепак, самиот Којима призна дека не верува дека може да биде оној кој обезбеди повеќе продолженија од овој жанр на индустријата:

„Не можам да кажам дека е сигурно затоа што имам само едно тело и има многу проекти во кои морам да бидам вклучен. И многу ми е тешко физички да правам многу работи одеднаш. “

Интеракција како пол

Криејтив јапонски се надева дека другите развивачи ќе го стават стапчето откако ќе видат дека самата игра е нов жанр по своја сопственост. Не е јасно каков е овој нов „влакно“ жанр („влакно“ или „влакно“ на шпански), но можеме да бидеме сигурни дека ќе биде поврзан со социјална интеракција меѓу играчите. Ако нешто стане јасно после TGS 2019, Death Stranding ќе има неконвенционален мултиплеер и играта може да биде слична на социјалното вмрежување.

Хидо Којима верува дека ќе им требаат повеќе игри како Death Stranding за да откријат нови жанрови 3

Имајте на ум дека ова не е прв пат овој механизам да им помогне на другите играчи пасивно во индустријата, но ова ќе биде првпат оваа игра да се фокусира исклучиво на ова. Тоа, рече, сè уште има работи што треба да се разјаснат како оперативни игри без онлајн, PlayStation 4 сè уште поддржува ексклузивни наслови на офлајн, така што Death Stranding може да ја изгуби моќта ако не играте на Интернет.

Следниот 8 ноември ќе видиме што е сè, и се чини дека Death Stranding нема да биде акциската игра што ја очекуваат некои луѓе но сигурно тоа ќе биде наслов со свежи и мултиплеер концепти што ќе работат со сите играчи во светот во исто време. време кога можеме да се интерактираме асиметрично.