Хипероптичен супер-цена широкопојасен интернет со 10 GB проба

Broadband super-biaya hyperoptik dengan uji coba 10GB 1

Хипероптичен супер-цена широкопојасен интернет со 10 GB проба 1

Хипероптик демонстрираше домашна широкопојасна мрежа 10 GB, што според него е најбрзиот домашен широкопојасен интернет досега искусен во Велика Британија. После четиримесечно судење со потрошувачите и да им покаже на партнерите дека технологијата навистина работи, компанијата се надева дека ќе ги прошири производите во британските бизниси до крајот на годината.

Дана Тобак, главен извршен директор на Хипероптиќ, објасни дека Интернетот од 10 GB ќе им овозможи на бизнисите, како што се медиумските компании, кои треба брзо да префрлаат големи датотеки во облакот, клиенти или колеги.

Судскиот процес беше спроведен на веб-страницата „Атлетис село“ во Лондон 2012, со користење на рутер со можност за мрежна 10Gb, кој ги интегрира LAN-домаќините и серверите со седиште во Intel. Брзината се тестира со користење на сервер за тестирање на брзина лоциран во еден од хипероптичките центри за податоци.

Други потрошувачи надвор од Источното село исто така ќе можат да ги искористат побрзите брзини на широкопојасен интернет со порелаксирано темпо, со постепено лансирање во Велика Британија.

„Ние го спроведовме овој судски процес за да ја зголемиме дебатата во индустријата која во голема мерка е во застој“, рече Тобак. “Додека актуелните лица на пазарот се фокусираат на потење на нивните бакарни средства и лобирање на луѓе како АСА за да ги убедат дека е прифатливо да се пласираат нивните влакна. Кабинетот-услуга како” влакно “, ние сме горди да поставиме нови стандарди.

“Со полни влакна, нашите клиенти во 30 градови во Велика Британија можат да уживаат денес во симетрични гигабитни услуги. Овој тест од 10 GB докажува дека нашата мрежа може да расте во иднина”.

Хипероптичкото судење беше спроведено во соработка со Get Living, кој поседува и управува со 1500 куќи во Источен Село, Стратфорд. Судскиот процес е следната фаза во односот меѓу двете компании, кои претходно вклучуваа обезбедување на гигабитни врски со оние што живеат во областа.