Хисенсе, ТП-линк и Ацер, најверодостојни мобилни телефони во Шпанија

móviles menos fiables

457

Имаме сè повеќе производители на мобилни телефони на пазарот, оние кои некогаш биле најуспешни сега умираат и се чини дека новите брендови можат да плени луѓе. Но, денес зборуваме за оние кои произведуваат спротивен ефект, мобилен телефон што е помалку сигурен во Шпанија, според OCU, сопственост на Хисенсе, ТП-линк и Ацер.

Од друга страна, позитивен, го имаме овој телефон, кој очекуваме повеќе за остатокот од 2019 година, од кои некои се највредните брендови во оваа анкета за задоволство.

Ова е најсигурен мобилен телефон во Шпанија

OCU спроведе традиционални истражувања за задоволство, кои обично го потиснуваат статусот на пазарот на различни видови уреди, иако логично гледаме на 67,700 потрошувачи во Белгија, Франција, Италија, Португалија и Шпанија за нив. задоволство при купување паметен телефон. И, како што можете да видите на табелата објавена од организацијата, Мобилните телефони со најлош рејтинг се Hisense, TP-Link и Acer. Трите брендови кои имаат најлоша комбинација на задоволство и сигурност, кои им го дадоа последното место на табелата.

помалку сигурен мобилен телефон

Извор: ОЦУ

На спротивниот крај, Имаме OnePlus, Leeco и Xiaomi како брендови кои нудат најголемо задоволство и сигурност до корисниците. И овие се двете главни вредности измерени во ова истражување за задоволство. Два податоци обично одат рака под рака, иако постојат одредени исклучоци што ги потврдуваат правилата. Мора да се каже дека главните производители на пазарот имаат сигурност од пет везди, разликата лежи во задоволството на корисниците од овој уред, со што се утврди позицијата помеѓу различни производители на горенаведената позиција.

помалку сигурен мобилен телефон

Извор: ОЦУ

Во врска со штетата најчесто со кои се соочуваат корисниците на мобилни телефони, дефинитивно ќе звучи како вас батерија и екран на допир. Два елементи кои, заради нивната голема изложеност и интензитет, се логични да бидат на врвот на листата. Ова е проследено со проблеми со полначите за батерии, физички копчиња на мобилниот телефон, камера или GPS. Сепак, она што е јасно со оваа анкета за задоволство на OCU се брендови што мора да ги избегнуваме ако сакаме да имаме мобилни гаранции. Денес, со водечки бренд мобилни телефони по многу ниски цени, нема смисла да ги играте со одредени типови мобилни телефони, но тоа сепак се случува. Од личното искуство, што мислите, дали ова истражување ја покажува реалноста?